Sari la conținut

Ciclul menstrual. O femeie experimentează 28 de zile de schimbări hormonale în doar 2 minute – VIDEO

Te-ai gândit vreodată la cele 28 de zile ale ciclului menstrual, de la începutul lui, până la sfârşit? La schimbările pe care le resimte corpul tău, în decursul unei luni? La nevoile pe care el le are şi la ceea ce îţi poate oferi în schimb, în funcţie de perioada prin care trece?

Dacă nu, va fi foarte interesant să priveşti clipul de mai jos! Vei înţelege când este normal să ai stări de apatie, când, dimpotrivă, trebuie să fii energică, când te poţi simţi cel mai împlinită din punct de vedere sexual şi nu numai.

Zilele 1-2 (primele zile ale perioadei de sângerare) – Nivelul de estrogen este scăzut, iar corpul se simte obosit. Tot în această perioadă apar crampele la nivelul pelvisului, picioarelor şi spatelui. Este momentul potrivit să facem câteva exerciţii fizice uşoare.

Zilele 3- 5 – Perioada de sângerare se încheie, nivelul de estrogen creşte, la fel şi energia. Ne simţim puternice.

Zilele 6 – 9 – Nivelul de estrogen creşte şi mai mult, faţa noastră arată parcă mai simetric, tenul capătă strălucire, creşte şi nivelul testosteronului, iar noi ne simţim la cel mai înalt nivel al nostru! Suntem pline de energie, şi potrivite pentru a prelua iniţativa, în orice situaţie!

► Citeşte şi Un ciclu menstrual complet, reprodus în laborator

Zilele 10 – 13 – Estrogenul atinge nivelul maxim. Ne simţim sexy şi… suntem fertile! Orgasmele se resimt mai intens şi sunt mult mai uşor accesibile. În această perioadă suntem optimiste, sociabile.

Ziua 14 – Ovulaţia – Ovarul elimină ovulul care, dacă nu este fertilizat, se dizolvă.

Zilele 15- 18 - Acum, au loc schimbările hormonale puternice, emoţiile sunt trăite la intensitate maximă, resimţim oboseala puternic.

►Citeşte şi 5 motive ca sa iti monitorizezi ciclul menstrual

Zilele 19 – 22- Nivelul de estrogen scade. Nivelul de testosteronul şi de progesteron cresc, la fel ca şi nevoia corpului de a primi alimente cât mai sănătoase.

Zilele 23 – 25 – Creşte nivelul de progesteron, se instalează letargia, balonările sunt tot mai intense, iar libidoul tot mai scăzut.

La sfârşitul ciclului, e momentul să facem tot mai mult sport! Trebuie să renunţăm pe cât posibil la cafeină, la zahăr, şi să ne hidratăm cât mai intens! Trebuie să ne pregătim să o luăm de la capăt!

Sursa

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!