Sari la conținut

Contraceptie prin implant subdermic

Contraceptie prin implant subdermic este o contraceptie hormonala, care actioneaza similar cu pilule contraceptive pe baza de progesteron.

Este o metoda de contraceptie relativ noua si putin raspandita la noi. Printre avantajele sale cele mai importante se numara faptul ca are o actiune de lunga durata, nemaifiind necesara o interventie timp de 3-5 ani, in functie de contraceptivul ales. Acum se poate alege intre doua astfel de contraceptive - Implanon si Norton 2 / Jadelle.

Eficienta acestui contraceptiv este mare, de 99%, eliminandu-se si riscul de a uita sa iei pilula contraceptiva.

Mod de actiune al implantului

Capsulele se introduc subdermal in bratul femeii de catre personal specializat. In aceasta perioada femeile sunt protejate impotriva sarcinii. Dupa trecerea perioadei indicate trebuie sa mai faceti o vizita la doctor pentru a va scoate implantul. 

Hormonul din implant este eliberat in organism costant, pe toata durata acestuia, de 3 sau 5 ani. Actiunea sa este similara cu cea a pilulelor contraceptive: ingroasa mucusul cervical impiedicand sperma sa treaca si impiedica ovulul, chiar daca este fertilizat, sa se ataseze de uter.

Sursa foto

Avantaje implant contraceptiv

 • Eficacitate inalta, de lunga durata.
 • Capsulele pot fi inlaturate oricand la dorinta femeii.

Dezavantaje implant contraceptiv

 • Pot produce dereglarea ciclului menstrual. Mai multe femei au renuntat la el din aceasta cauza - sunt cazuri in care menstruatiile au devenit foarte abundente, dar si situatii in care menstruatia a disparut cu totul.
 • Printre posibilele efecte secundare se numara - ingrasarea, durerile de cap, caderea accentuata a parului, cresterea pilozitatii

Observatii

 • Insertia si extractia trebuie efectuate numai de catre personalul special calificat in aceste proceduri
 • Daca vreti sa ramaneti insarcinata, se poate imediat dupa scoaterea implantului.
 • In urma implantului este posibil sa ramaneti cu o mica cicatrice.
 • Implantarea se efectueaza cu o anestezie la nivel local si este posibil ca locul sa fie un pic dureros cateva zile dupa procedura.
 • La unele femei implantul este vizibil, cam la fel cum este vizibila o vena.
Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
 • Alina

  An timpul unui chiuretaj mia pus implant subdermic dupa doua saptamâni am constatat ca nu mia reusit chiuretaju si am facut din nou implantul mai e valabil

Trimite un comentariu
Sunt tătic necenzurat
Abonează-te la newsletter

Caloria.ro

Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!