Sari la conținut

Contraceptive cu probleme: Cilest, Yaz si Yasmin

Agentia Nationala a Medicamentului si Dispozitivelor Medicale (ANMDM) a anuntat ca retrage de pe piata contraceptivul Cilest. Este vorba despre toate seriile produse din ianuarie 2011 pana in prezent. Decizia a fost luata ca urmare a unei atentionari venite din partea specialistilor belgieni: unele serii de produs au o problema de calitate si efectul lor contraceptiv nu mai este sigur.

In ceea ce priveste contraceptivele Yaz si Yasmin, cazul lor este inca in discutie. Ele sunt printre cele mai vandute anticonceptionale din lume si sunt produse de Bayer. Ministerul Sanatatii din Canada are peste 600 de plangeri de la femei care au suferit reactii adverse in urma folosirii lor. Agentia medicamentului din SUA a emis anul trecut un avertisment in privinta lor: pilulele ar putea fi „legate de un risc crescut de formare de cheaguri de sange”.

In Europa, Agentia Europeana a Medicamentului a inceput o reevaluare a contraceptivelor orale combinate deja autorizate. Studiul este inca in desfasurare.
 

Articole relationate
Guma de mestecat cu pro și contra

Guma de mestecat cu pro și contra

Eu n-am văzut copil căruia să nu îi placă guma de mestecat, în special pentru gustul dulce pe care îl are sau aromele cu care îi îmbie. Eu însămi mă bucuram cu...

Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter
  Life.ro

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!

  Evenimente Bucureşti