Sari la conținut

Cum afli care sunt zilele fertile

Exista mai multe metode care iti pot spune care sunt zilele fertile, incepand de la analize care sa stabileasca concentratiile hormonilor din sange, pana la masurarea temperaturii. Una dintre metode, nu foarte precise, dar extrem de simpla este metoda calendarului.

Metoda calendarului este foarte utila in cazul femeilor care au un ciclu menstrual regulat. Prin ciclu menstrual regulat intelegand ca prima zi a menstruatiei sa apara la un interval cuprins intre 25 si 35 de zile, iar acest interval de timp sa fie identic mai mult de trei luni consecutive.

Citeste si:
Cum calculezi data nasterii


Medicii sustin ca o menstruatie care apare la mai putin de 25 de zile sau la mai mult de 35 de zile de la ultima menstra, indica ca in luna respectiva ovarele nu au eliminat nici un ovul.

Indiferent de durata ciclului menstrual zilele fertile sunt in numar de trei.

Daca perioada intre menstruatii (intervalul numarat in zile calendaristice intre prima zi a menstruatiei in doua luni succesive), este de 25 de zile, zilele fertile incep in cea de a 10-a zi a perioadei si dureaza trei zile. Daca prima zi a menstruatiei a fost in data de intai a lunii, prima zi fertila este in 10 si dureaza pana in 13.

Daca perioada intre menstruatii este de 26 de zile, zilele fertile incep in cea de a 11-a zi a perioadei si dureaza trei zile. Daca prima zi a menstruatiei a fost in data de intai a lunii, prima zi fertila este in 11 si dureaza pana in 14.

Daca perioada intre menstruatii este de 27 de zile, zilele fertile incep in cea de a 12-a zi a perioadei si dureaza trei zile. Daca prima zi a menstruatiei a fost in data de intai a lunii, prima zi fertila este in 12 si dureaza pana in 15.  

Daca perioada intre menstruatii este de 28 de zile, zilele fertile incep in cea de a 13-a zi a perioadei si dureaza trei zile. Daca prima zi a menstruatiei a fost in data de intai a lunii, prima zi fertila este in 13 si dureaza pana in 16.

Daca perioada intre menstruatii este de 29 de zile, zilele fertile incep in cea de a 14-a zi a perioadei si dureaza trei zile. Daca prima zi a menstruatiei a fost in data de intai a lunii, prima zi fertila este in 14 si dureaza pana in 17.

Daca perioada intre menstruatii este de 30 de zile, zilele fertile incep in cea de a 15-a zi a perioadei si dureaza trei zile. Daca prima zi a menstruatiei a fost in data de intai a lunii, prima zi fertila este in 15 si dureaza pana in 18.

Calculatorul il gasesti aici.

Este foarte important sa-ti notezi mereu data primei zile a mestrei. Ritmicitatea acesteia, eventualele modificari si variatii sunt indicatori foarte importanti, atat in ceea ce priveste sanatatea ta cat si in cazul unei sarcini.

Articole relationate
Tagliatelle cu somon și roșii cherry

Tagliatelle cu somon și roșii cherry

Toată lumea știe că cea mai rapidă și cea mai gustoasă mâncare pe care o poți pregăti într-un timp record sunt pastele în toate combinațiile. Iar de când cu...

Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  Caloria.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!