Sari la conținut

Cum este să priveşti pe altcineva născându-ţi copilul. Imagini emoţionante cu o mamă surogat

Vezi gGalerie foto

Să asişti la miracolul naşterii este poate una dintre cele mai emoţionante experienţe la care poţi lua parte. Că eşti asistenta menită să aibă grijă de copil, că eşti tatăl copilului care vine pe lume, că eşti cea  care urmează să devină mamă sau femeia căreia urează să i se aducă pe lume un copil… să vezi cum în faţa ta un pui de om cunoaşte lumea este mai mult decât extraordinar! Iar iubirea pe care o poate surprinde aparatul de fotografiat în astfel de momente are încărcătură emoțională de nedescris. Este și cazul unor imagini surprinse în timpul unei nașteri cu o mamă purtătoare.

Kim Overton este o femeie foarte hotărâtă, o mamă diferită de toate cele pe care le cunoaştem. În 2005, după ce a fost diagnosticată cu tumoră fibroasă - masă celulară dezvoltată în exces la nivelul uterului în interiorul cavităţii uterine, în exterior sau în grosimea peretelui acesteia – medicul i-a spus lui Kim că şansele ca ea să devină mamă se diminuează pe zi ce trece.

►Citeşte şi Fotografii impresionante de la o naștere cu o mamă surogat

Vestea primită a zguduit-o puternic pe Kim care, deşi nu și-a dorit niciodată să se căsătorească, şi-a dat seama că viaţa ei ar fi incompletă fără un copil. Astfel,

Kim a luat decizia de face tot posibilul să rămână gravidă, luând în calcul şi posibilitatea de creşte singură copilul. Aşa se face că, 5 ani mai târziu, în 2010, a devenit mama unui băieţel superb.

Numai că ea nu s-a mulţumit cu atât!

Un an mai târziu, a început să se gândească serios la posibilitatea de a mai aduce pe lume un copil. De această data, însă, visul ei părea mult prea departe pentru a se putea împlini vreodată:  în urma unei alte intervenții chirurgicale prin care a trecut în anul 2012, medicul i-a spus clar şi răspicat că şansele ca ea să mai rămână gravidă sunt aproape nule.

Fiind o mamă singură, cu atât de multe probleme de sănătate, toți cei apropiați o sfătuiau să renunțe la ideea de a avea un al doilea copil.

Însă Kim nici de această data nu s-a dat bătută!

Stăteam de vorbă cu una dintre verișoarele mele și la un moment dat am început să vorbim despre mamele surogat. Înainte să realizez acest lucru, verișoara mea de 26 de ani, mamă a doi copii, s-a oferit să fie mama gazdă a copilului meu.

Din acel moment, întreaga aventură a fost presărată de multe surprize, teste medicale, și proceduri extenuante care, în final, i-au adus lui Kim mult aşteptata veste: verişoara ei îi va aduce pe lume copilul mult dorit.

În tot acest timp, Kim l-a cunoscut pe Jason, tatăl unui băiețel de 5 ani care, în scurt timp, i-a devenit soţ. Pe parcursul celor nouă luni de sarcină, Kim și Jason au fost alături de Cydnee, mama surogat, și au însoțit-o la toate programările pe care le-a făcut la diverși doctori.

Pe 21 martie la 12.02, Kim a putut să îşi vadă cel de-al doilea copil venind pe lume, iar imaginile vorbesc de la sine...

Este foarte greu să compar cele nașterile copiilor mei. Prima a reprezentat materializarea visului meu de-o viață. Însă, faptul că am putut vedea nașterea celui de-al doilea copil, cât și gândurile pozitive ale tuturor mamelor care au fost alături de mine la acest eveniment, m-a făcut să experimentez noi emoții.

Sursa

 

Galerie foto

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!