Sari la conținut

Dieta pentru fertilitate

Aproape 15% din cuplurile au probleme in a concepe natural un copil. Acest procent este considerat ca fiind cel care are nevoie de asistenta medicala. Restul pot beneficia de avantajele unei diete pentru fertilitate. Dieta pentru fertilitate nu este o poveste pentru ca totul trece prin farfurie, iar o mica corectie in nutritia zilnica poate avea surprize dintre cele mai placute.

5 reguli in dieta pentru fertilitate

Regula 1: Focuseaza-te pe alimente cu un indice glicemic scazut. O scadere a nivelului de insulina din organism poate determina o rapida crestere a fertilitatii. Alege ciocolata neagra, cereale integrale, legume, fructe rosii.

Regula 2: Grasimile sustin fertilitatea fiind precursor pentru hormonii care sustin conceperea unui copil. Dar concentreza-te pe grasimi polinesaturate si pe omega 3 si omega 6. Consuma uleiuri vegetale, mai ales ulei de masline si ulei de rapita si peste gras.

Regula 3: Consumul de legume din categoria leguminoaselor este esentiala. Asta inseamna linte, mazare si fasole care imbunatatesc substantial fertilitatea.

Regula 4: Alege lactatele fermentate. Iaurt, sana, lapte batut sustin procesele naturale de fertilitate ci au efct benefic mai ales asupra fertilitatii feminine.

Regula 5: Consuma alimente bogate in vitamine din grupul B cu precadere B9 (acid folic) care reduce riscul afectiunilor care pot sa apara in cursul sarcinii si care te pun la adapost de riscul de prematuritate.

DHEA contra infertilitatii?

"Hormonul tineretii", DHEA, poate avea o influenta pozitiva majora asupra femeilor cu probleme de fertilitate. Beneficiile potentiale ale DHEA (dehidroepiandrosteron) sunt scadere in greutate, cresterea masei musculare si ameliorarea starii generale de sanatate.

Potrivit unui studiu, un tratament de infertilitate completat prin administrarea de DHEA mareste de 3 ori sansele de a avea un copil. Studiul a fost publicat recent in revista Asociatiei Israeliene a Fertilitatii, Ayala. Nu numai ca cercetatorii au observat ca femeile tratate cu DHEA aveau mai multe sanse sa ramana insarcinate, insa, in plus, sarcina si nasterea se petreceau in cele mai bune conditii.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!