Sari la conținut

La ovulatie il iubesti mai mult

Vrem nu vrem trebuie sa acceptam ca hormonii ne guverneaza viata. Si nou, femeilor, ni se intampla asta in mult mai mare masura decat se intampla barbatilor. Asa se explica unele din toanele, hachitele sau momentele de trandrete care aparent nu au explicatie.

Un studiu realizat de Universitatea din California sugereaza ca in zilele fertile femeile sunt mult mai iubitoare, mai tandre si isi iubesc mai mult partenerii decat in celelalte zile. Mai mult, in zilele cu pricina femeile isi critica mult mai putin partenerii. In concluzie oulatia are capacitatea de a le face pe femei sa nu vada raul si sa amplifice binele. In zilele ovulatiei femeile sunt mult mai tolerante, ingaduitoare si dispuse la compromisuri pe care in conditii normale nu le-ar face.

Ovulatia este perioada care le face pe femei sa judece cu doua unitati de masura. Se poate spune ca hormonii feminini sunt cei care controleaza viata femeilor in mult mai mare masura decat o face creierul, interesul lor fata de posibilitatea de procrea fiind cel care le "intuneca" mintile. Si trasaturile caracteristice de personalitate ale femeilor se schimba in zilele ovulatiei asa ca implicit sentimentele femeilor fata de barbati se modifica dupa variatiile hormonale lunare.

In perioada ovluatiei femeile sunt mai putin rationale, se preteaza la fapte pe care in zilele "normale" nu le-ar face. Acelasi studiu mai arata ce femeile se indragostesc exact in zilele in care sunt la ovulatie.

Mai in gluma mai in serios aceste informatii ar trebui sa ramana o taina care sa nu ajunga la urechile tuturor, pentru ca este clar ca in zilele ovulatiei femeile sunt mult mai vulnerabile sentimental si emotional. Mai mult, femeile sunt gata sa accepte propuneri si sa se angajeze in relatii pe care in zilele normale le-ar refuza.

Studiul a mai aratat ca cele mai multe din femei au acceptat o cerere in casatorie in zilele ovulatiei lor, cand perceptia asupra partenerului este cea mai buna, iar sentimentele de dragoste, maxime. O solutie care te poate ajuta sa fii mai pragmatica si sa tii lucrurile sub control este aceea de a identifica momentul ovulatiei, si de a te abtine de la decizii in aceste zile.

Poate ca in toate aceste jocuri ale hormonilor sta explicatia pentru proverbul care spune ca dragostea este oarba si ca jumatatea ti-o alegi cu ochii inchisi.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  Caloria.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!