Sari la conținut

Mama surogat in Romania

De fiecare data cand ma uit la un film sau un serial in care apare o tanara insarcinata pe post de mama surogat, incep sa ma gandesc la implicatiile emotionale ale situatiei in care se afla.

Ma gandesc pe de o parte la tanara care poarta un bebelus in burta si este imposibil sa nu se creeze o legatura intre ea si bebelus, si pe de alta parte ma gandesc la cuplul care asteapta plin de speranta un bebelus dupa ani de incercari traumatizante de a avea un copil.

Nu numai eu cred asta ci o intreaga lume crede ca a folosi o mama surogat este una dintre cele mai controversate metode de a avea un copil. Si totusi, modalitatea aceasta exista si se practica in multe dintre tarile dezvoltate.

Exista doua tipuri de mame surogat

Mame surogat traditionale. Inseminarea artificiala este cea care a facut posibil surogatul. O mama surogat traditionala este reprezentata de o femeie care este inseminata cu sperma tatalui. Ea poarta apoi bebelusul si il naste, iar apoi acesta este inmanat parintilor pentru a-l naste. O mama surogat traditionala este mama biologica a copilului, deoarece ovulul ei a fost fertilizat de sperma tatalui. Se poate folosi si sperma unui donator.

Mame surogat pentru gestatie. Fertilizarea in vitro face acum posibila colectarea de ovule de la mama, fertilizarea lor cu sperma de la tata si plasarea embrionului in uterul unei mame surogat pentru gestatie. Surogatul poarta apoi bebelusul pana  la nastere. O mama surogat pentru gestatie nu are nici un fel de legatura genetica cu copilul, deoarece nu s-a folosit materialul ei genetic. Mama biologica este femeia a carui ou a fost fertilizat.

In ceea ce priveste cadrul legislativ, in unele tari aceasta practica este interzisa, in altele este acceptata. In Romania este indeajuns semnarea unui act notarial prin care mama surogat se angajeaza sa poarte sarcina pana la capat si sa dea copilul parintilor dupa nastere.

Citeste aici si despre programul de FIV din Romania. 

Cine foloseste mame surogat?

O femeie poate apela la o mama surogat pentru cateva motive:

 • Poate avea probleme cu uterul.
 • A suferit o histerectomie.
 • Exista conditii care fac sarcina imposibila sau foarte riscanta.
 • Alte femei aleg aceasta cale dupa ce au epuziat celelalte mijloace de reproducere asistata.

Unde gasesc o mama surogat?

De obicei mamele surogat se aleg din familie sau printre prieteni. Nu sunt acceptate mamele surogat care poarta acelasi gene ca si copilul (rude gradul 1,2 cu tatal).

In strainatate exista agentii pentru mamele surogat, care le verfica acestora intreg istoricul de sanatate si investigheaza modul lor de viata pentru a se asigura ca sunt perfecte pentru a purta un bebelus.

Alegerea unei mame surogat

Nu exista criterii clare pentru alegerea unei mame surogat dar exista cateva reguli asupra carora toti cad de acord:

 • Are cel putin 21 de ani
 • A dat nastere deja unui copil deci intelege riscurile sarcinii si ale nasterii si stie care pot fi problemele emotionale date de nasterea unui copil.
 • A trecut de un examen psihologic care investigheaza posibilele probleme cu incredintarea copilului dupa nastere.
 • Semneaza voluntar un contract in care se angajeaza asupra rolului si responsabilitatilor ei, cum ar fi participarea la controalele medicale in timpul sarcinii.

Folosirea unei mame surogat

O femeie care doreste sa devina mama surogat trebuie sa treaca printr-o evaluare medicala completa pentru se vedea ca poate duce la termen o sarcina sanatoasa. Se recomanda screening pentru boli infectioase ca sifilis, gonoreea, chlamidia, HIV, citomegalovirus si hepatitele B si C, pojar, rubeola sau varsat de vant.

Probleme legislative

In Romania in aceasta problema exista un vid legislativ. Nu este stipulata alb pe negru legalitatea folosirii unei mame surogat, insa nu este nici interzisa. In legea privind reproducerea asistata cu un tert donator nu se aminteste nimic de mama surogat. In acest moment, cei care doresc sa foloseasca o mama purtatoare trebuie sa mearga la notar si sa semneze cateva acorduri intre parinti si mama purtatoare. 

 

Sursa foto articol

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
 • Anna

  buna ma numesc Anna si as dori sa fiu si eu o mama purtatoare am 29 de ani am nascut o fetita este perfect sanatoasa. pentru mai multe detalii ma puteti contacta +37378040282.

 • Popescuvictor

  Tinar 33 de ani, educat, credincios, tandru, sensibil, sincer, director ong. Caut o tinara pentru a-mi darui un copil, nu conteaza studile, zona tari, ednia. Eu am un handicap nu pot merge, problema mea de sanatate nu se mosteneste la copil, doresc enorm sa am un urmas sa ii pot darui toata iubirea parinteasca, atentia si educatia si sa pot lasa copilului tot ce am agonisit in viitor, vreau sa am un copilas o familie care sa-mi fie aproape, daca ma poti acepta asa cum sunt pe veci te voi face fericita si v-om fi o familie frumoasa. Daca iti doresti un copil fara implicarea intr-o relatie sau un copil si o familie. Dupa nasterea copilasului voi avea grija eu si parinti mei de copilas daca nu iti doresti o relatie. Ofer seriozitate si discretie maxima. Contactreaza-ma sa vorbim mai multe amanunte la adresa vreaucopil2018@yahoo.com sau pe facebook Popescu Victor (Mama Surogat Caut) . Te astept Dumnezeu sa Te Binecuvinteze.

 • Anonim

  fosta mamica surogat,doresc sa ajut un cuplu cu probleme de fertilitate,0749571652

 • femeia

  Aveti grija cu aceasta Maria Mirabela din stalpeni ,Arges... escroaca si mincinoasa.

 • delia

  Buna ma numesc Delia sint mama a doi copii frumoşi si sanatosi doresc sa ajut o familie care îşi doreste copii sa le port un bb pentru mai multe discuţii va rog sa ma contactaţi pe nr de tel:0754834224 sau facebook:eve maria

 • delia

  Am modificat numele la facebook acum sint Evi maria si este poza fetiţei mele la profil iar la coperta sint ambi frati,astept sa ma căutaţi daca doriţi,va multumesc va doresc o zi minunata

 • M. V.

  Familie serioasa, cautam mama surogat.

 • Robert T

  Caut mama surogat, care doreste sa poarte in pantece copilul meu, sa fie o persoana sufletista, linistita si fara vicii. Pentru mai multe detalii va rog sa ma contactati la tel/sms 0774582209 sau email: robert.tudose@outlook.com

 • Bebe

  Sant interesat de o fata tanara de 30-38de ani curata credinciosa sincera care sa-mi ofere posibilitatea sa devin Tatâ fie prin metoda Mamâ purtatoare fie prin cale sexsuala sant un tip corect si cinstit pt.infor o sa va las numârul meu aici 0723537386
  Cu mult respect!!!!!!!!

 • Olga

  Ma ofer sa fiu mama-surogat,sunt serioasa,nefumatoare,muzician,nr de tel:0761873787

 • stefania

  Am 22de ani, 2copii sanatosi si doresc sa fiu mama purtatoare/surogat pt o familie ce nu poate avea copii. Ofer si rog maxima seriozitate 0752599133

 • Anto

  Doresc sa ajut un cuplu sa devina parinți,pot fi contactata pe adresa de e-mail antonia.giulia4@gmail.ro

 • Anto

  Doresc sa ajut un cuplu sa devina parinți,pot fi contactata pe adresa de e-mail antonia.giulia4@gmail.com

 • Lacrimioara75

  Peste tot gasesti postari...ma ofer sa fiu mama surogat, caut mama surogat. Dar cineva stie cat de greu este sa perfectezi acte pentru copil nascut de mama surogat in Romania?Mai ales cu birocratia noastra...

 • Valeria

  Când noi am apelat la mama surogat la biotex in Kiev, apoi de la bun început au anunțat că mama surogat poate fi numai cetățeanca Ucrainei.

 • Luca

  Valeria, salutări!Dvs ați avut posibilitate să alegeți mama surogat???Sau a fost propusă de clinică???Noi dorim programa de mamă surogat cu terț donator.
  Soția mea este o femeie foarte frumoasă, cu ochii verzi. e normal că dorim să nu fie diferență vizuală la maxim. Cam mult timp deja a trecut, iar noi așa și nu am găsit femeia corespunzătoare, dar nici nu ne-au propus ceva bun clinicile la care ne-am adresat, deși familia noastră dispine de bani și e cointeresată.
  Sunteți mulțumiți? Acest centru de surogat este sigur, efectiv, merită atenție??

 • Anghelina

  Pentru Luca. Ca mamă a doi copii frumosi si sănătosi va spun adevărul. Centrul RUAM BioTexCom nu este o poveste cu realitate cu plicuri si minusuri. Dvs hotărîți ce si cum.
  Mamă surogat este aleasă de medic ( si e corect, dupa parerea noastră, de oarece ca medic înțelege mai bine toate aspectele acestei întrebări, adică mama surogat nu este aleasă numai ca să aibă ochi frumosi, dar mai intai sa fie copii sanatosi, asa a fost lămurit), nu avem dreptul. Donatoarea de ovocite am ales-o din baza clinicii singuri. Adică ca sa semene copilul mai mult cu noi.
  Dacă suntem mulțumiți? Pe deplin, mai mult ca niciodată, mulțumiți clinicii BioTexCom pentru totdeauna. Avem doi, nu un copil, cu doi)))
  Luca foarte multe cupluri, nu numai români au gemeni. Dacă clinica e sigură sau efectivă??Da! Prin ce dureri nu a-ți trece, câte îndoieli nu veți avea, oricum, va întoarceți cu copii acasă.

 • Blackwomen

  Dacă nu este dat de la Dumnezeu să aveți copii; apoi câți bani nu veți chieltui...nu se va primi..și nu vă ajută nici mama surogat, nici..nimic!!!
  Mai bine să vă ruga-ți poate se întâmplă miracol!!!

 • Virginia

  Oameni fără inimă! timp de două săptămâni aflăm rezultatul, adică ne vor anunța dacă am primit rezultat pozitiv pentru a adopta o fetiță.
  Am foarte multe îndoieli și mi se pare, chiar mi-e frică că va trebui să ne adresăm la mama surogat.

 • Violetta

  Cine a fost la BioTexCom Ucraina, spuneti va rog care pachet sa achitam de 30 sau 40 mii euro? Care e mai rational? Dorim sa fim siguri in toate. Va mulțumim

 • Elena

  Caut mama purtatoare din zona de Vest a tarii. Ofer si rog maxima seriozitate . Va multumesc

 • Otilia

  Pentru a apela la mama surogat trebuie sa fiti încrezuti ca nu veti avea probleme cu ea. Să încheiați un contract unde sunt înscrise obligatiile ambelor parti. Sa fiți siguri că femeia nu va da ochii niciodata cu dvs si nu va aparea cu pretenzii ca îsi vrea copilul

 • Valentina

  Buna, Otilia. Sunt de acord cu tine. Foarte greu să găsești o mamă surogat potrivită și să fii liniștită că niciodată nu te trezești cu ea, nu ești urmărită. Poate cu timpul se va schimba legislația la noi în țară și va fi posibil de controlat acest lucru, dar totuși. Sunt impotriva mamei surogat traditionale. Nu aș putea trăi astfel((((

 • Alexa

  Buna la toate. Noi am avut o experienta cu mama surogat la noi in tara, dar asa si nu am ajuns la un sfarsit fericit. Chiar ne-a acuzat ca suntem datori cu bani pentru. Desi am achitat ei o suma destul de buna asa cum ne-am inteles, dar imi pare nu sa primit si nu avut nici un document care sa dovedeasca ca am incheiat un acord.
  De aceea am zis ca mai bine mergem la Ucraina si nu vom avea cu mama purtatoare nici o problema. La astfel de lucruri lumea trebuie sa fie foarte atenta. Nu crede ti ca cineva va doreste bine. Pe durerea dvs doar vreau sa castige bani si atat.

 • Dominica

  Când un cuplu se hotareste din diferite cauze să mearga la Ucraina pentru mama surogat apoi vreau să spun că fac o hotarare cea mai buna. De ce gândesc astfel? Clinica de reproducere umana Biotexcom ofera contract unde sunt descrise drepturile si obligatiile ambelor parti (clinica - pacient), astfel are loc încheierea unui contract cu mama surogat (mama surogat - clinica). Adica clinica are grijă asa să spunem de mama purtatoare si raspunde ca toate obligatiile fata de pacient si mama surogat sa fie îndeplinite. Astfel totul este legal. Nimeni nu va fi înselat si toate situatiile de acest gen.

 • Lidia

  Sunt doua variante:
  ori mergi la Ucraina sa faci mama surogat si ai o familie fericita, sigur e greu sa te hotaresti si sa lupti pentru asta, insa merita
  ori stai acasa si plangi in perna.
  Mama purtatoare la moment se poate face in SUA, Rusia; Ucraina.
  De ce Ucraina?
  In certificatul de nastere a copilului se inscriu parintii biologici nu mama surogat. Se face ADN-ul care da dovada de legatura biologica dintre tata si copil si se merge la consulat unde toate documentele sunt traduse si totul e ok. Dupa familia se intoarte linistit si fericita acasa.
  In Rusia mama surogat se socoate mama copilului, indiferent de aceea ca nu are nici o legatura genetica cu copilul.
  SUA e scum si departe. Nustiu cum poti sa te intorci cu un copil mic asa drum lung.
  Da, mai este varianta adoptiei, dar fiecare familie hotareste pentru ea. Stiu cupluri care primul copil au facut cu mama surogat, iar al doilea au adoptat. Traiesc foarte bine in Bucuresti si totul e ok.

 • Cristina

  La moment sunt trei tari SUA, Rusia, Ucraina care ofera servicii de mama purtatoare oficial si conform legislatiei. DAR SUA e departe si foarte scump, iar Rusia in certficatul de nastere a copilului mama purtatoare se scrie ca mama a copilului (chiar daca biologic nu au legatura).
  In Ucraina in certificatul de nastere se inscrie mama, iar mama purtatoare in acte nu este evedentiata. Se face testul ADN - se confirma legatura genetica tata-copil.
  De aceea am venit din Canada în Ucraina. Multumesc Biotexcom pentru gemeni

 • Maria - Ioana

  Regret. Mă numesc Maria - Ioana și regret foarte mult că am pierdut posibilitatea să am copii cu mama surogat. Tot am avut credința ca fac FIV apoi că fac FIV cu ovocite donate. Insa nu am lasat nici o sansa pentru a apela la mama surogat cu ovocitele proprii. Era sansa sa avem copilul nostru 100% genetil al nostru, dar fiind incapatanata ca vreau sa duc singura sarcina am ce am la moment.
  Am cautat mama surogat in Romania, dar la sfarsit am fost inselati dupa ce am achitat o suma nu mica de bani mama surogat a disparut in cateva zile. Se pare un lucru straniu, cum a putut proceda astefl si asa mai departe.
  De aceea sfatuiesc toate cuplurile care mai au sansa sa aiba copii sa apeleze la mama surogat in Ucraina! Din mai multe puncte de vedere recomand. Nu asteptati pana nu mai exista solutii si posibilitate.

 • Lucica

  La moment e posibil sa faci copii cu ajutorul mamei surogat. La noi in tara e periculos, dar am auzit ca activ pleaca cuplurile romane la o clinica din Kiev.
  Nu am avut posibil sa caut desprea ea pe net multa informatie, dar totusi ea exista...
  Sigur mai este posibil si in SUA(((

 • Lidia

  Ucraina este una dintre acele tari care ofera serviciile de mama surogat legal si, mai ales, pentru cuplurile romanesti pentru ca nu e nmare valachita cu actele. La consulat tot mergem direct si fara probleme se elibereaza certificatul de calatorie

 • Elenna

  Îmi pare rău că ucrainenii profită de faptul că legislația noastră nu ne permite să avem serviciul de mamă surogat în România și trebuie să scoatem din țară sume cosmice. Totodată, atâta timp cât deputații noștri lasă proiectele de lege să colecteze cât mai mult praf, cumplurile infertile se văd nevoite să apeleze la o clinică de reproducere umană într-o altă țară. Poate e bine să spun, poate nu, dar eu încurajez tinerii să investească pentru a avea un copil. Singurătatea costă mai mult!

 • Eugenia

  Sigur că mama surogat se atașează de copil. Nu cred că sunt suficient de eficiente toate aceste metode prin care se educă mamele purtătoare să nu se atașeze de acest copil.
  Eu am doi copii. Bine că sunt ai mei! Oricum, nu cred că ar fi posibil să port în pântece un copil de care să nu mă atașez...
  Respect acestor femei, care își sacrifică și corpul și sănătatea pentru a aduce pe lume un copil unui cuplu infertil!!!!

 • Florica

  Eugenia e adevarat. e imposibil sa duci in pantec 9 luni un bebelusi si sa nu te atasezi, dar cand stii ca te asteapta 3 guri acasa flamande nu te mai gandesti la el ci la copii tai acasa.Sanatate si multa rabdare pentru toate mamele purtatoare care daruiesc un copil cuplurilor infertile.
  Numai ca sa nu faceti asta la noi in tara ca doar unu din 100 cazuri sunt femei care intr-adevar cu toata responsibilitatea termina programul si te lasa sa traiesti. Majoritatea apoi vin zi de zi la poarta sa te santajeze asa ca mai bine sa fie o femeie anonima, cum fac in Ucraina

 • Ioana

  Florica, atasamentul, sau cat de tare te atasezi de copil depinde de persoana, de psihica, moralul acesteia si asa mai departe... Cunosc o femeia care a fost mama surogat si a putut foarte usor sa dea copilul... nu am auzit-o niciodata regratand sau sa o vad intr-o stare proasta... ea mereu sustinea ca e fericita ca a ajutat un cuplu, a facut o fapta buna si Dumnezeu o sa o ajute si pe ea...
  Sigur, cazuri de astea sunt foarte rar, dar se mai intampla cate o data... De obicei, cum ai mentionat si tu iti vor apartamentul, masina si casa de vacanta, sau vin pe la poarte si te santajeaza...

 • Sorina

  Sa nu va fie cu banat, dar eu sunt contra mamelor surogat. Consider ca cel mai bine si cel mai crestineste e sa infiezi un copil... Chiar daca birocratia e are, chiar daca iti ia o groaza de timp si de nervi toata chestia asta totusi, consider ca merita... Cati oameni vestiti: medici, oameni de stiinta, actori, pictori, muzicieni, etc, au iesit din copii astia odata infiati. Cu atat mai mult, ca pana ajungi la mam surogat tot iti ia foarte mult timp, plus la toate si foarte multi bani... doar ca copilul sa aiba genele lor...
  ipocrizie curata...

 • Romanita

  nu vad nimic rau in asta ca un cuplu sa isi poata continua genele, sa aiba mostenitori... chair nu inteleg care-i faza? ce-i rau in asta?
  sora mea e vasatorita de 10 ani si in toti acesti ani au incercat de nenumarate ori sa faca copii si nu au putut, atunci inca mai aveau sperante ca poate fac ei unul dar dupa o interventie chirurgicala sora si-a pierdut uterul si uite ca isi pierduse si speranta ca nu o sa mai apoata avea copii... e greu, e foarte greu.. au apelat la mama surogat aici in romania, o cunoscuta de a lor le propuse ca poate sa le ajute ea dar mai tarziu au aparut probleme, a zis ca vre acum poti banii, vrea sa traiasca la ea acasa ( sora ii propuse sa traiasca impreuna cu ei) si in plus in una din zile cand sora avenit sa o viziteze aia fuma si consuma alcool...
  de atunci a hotarat ca in romania nu o sa mai apeleze la mama surogat aici in romania. noroc ca au dat de clinica biotexcom din kiev si acolo le-au ajutat sa aiba copilul mult dorit.

 • Elena Marinescu

  Unde găsiți o mamă surogat? Pe orice site de anunțuri și chiar în comentariile de mai sus am văzut că cineva este gata să poarte copilul unui culpu străin. Este foarte important să fim atenți cu aceste femei! Nu intotdeauna si nu toate sunt sincere.
  Roxana, o amica, a avut de pătimit de pe urma lor... A fost fraierită!
  O mamă surogat poate fi găsită întâi de toate într-o țară unde există o lege care reglementează aceste activități. Și acolo, pentru a te asigura că este o femeie sănătoasă, cel mai bine este să se adreseze lumea la o clinică de reproducere umană. Acolo totul este cercetat, iar copilul care va veni pe lume va fi supevegheat intai de toate de medici.

 • Oana

  Așa este! Nu poate o femeie să nu se atașeze de copilul pe care îl poartă sub inimă! În România mult mai repede poți să rămâi cu buza umflată - fără bani și fără copil, deoarece în țara noastră legislația încă nu e clară și nu se știe când va fi!
  Atunci când mergi la o clinică de reproducere umană, într-o țară în care normele juridice sunt acceptate și funcționează, acest risc devine minor. Ceea ce ține de atașamentul femeii de copil: și eu am lucrat 7 ani la o companie. Îmi era drag și domeniul, și colectivul și totul. Biroul era a doua mea casă. La un moment dat a trebuit să depun cerere de demisie... Mi-e greu să mă trezesc dimineață și să nu mai merg la muncă, mi-e dor de colegi, sunt plină de nostalgie când aud de numele ei sau trec pe străzile din jur.. E o chestie normală! Orice om se atașează, nu doar mama surogat. Ea și-a ales jobul, totul se face cu acordul ei și în baza legii.

 • Ileana

  Eu sunt pro, nu vad ce as putea spune impotriva. Desi mai mult as opta pentru adoptie, nu exclud si nu semnifica ca sunt femei care isi doresc foarte mult sa aiba copiii proprii. Desi tot faci tratamente sa fii sanatos, nu mai beneficiezi de ea. Iar, daca vinzi tot ce mai cas a faci o fertilizare sau sa iti permiti sa ii platesti la unei mam surogat (caci preturile la noi dupa cum stiti nu sunt asa de mici), si it reuseste tot, cu ce mai intretii copilul ala? Sistemul noastru medical si nu-si da seama ca, probabil, e la nivel psihic deja. Avem tot dreptul sa avem copii!!!

 • Iustina

  Sa nu poti avea un copil in Romania e o rusine, esti catalogata ca stearpa iar comentariile rautacioase la adresa ta inclusiv si din partea familiei curg siroi. Ani de zile am suferit din aceasta cauza, de stigmatul „femeie sterpa”. Pe mine m-a afectat mai mult psihic decat fizic infertilitatea. Zilnic sa auzi una si aceeasi, cu priviri si vorbe rautacioase.. Suport orice tratament, analize.. oricat de dureroase ar fi dar aluziile si comentariile sunt mai dureroase decat laparoscopia fara anestezie!
  Am trecut prin experienta FIV-ului si cu parere de rau toate au fost nereusite. Sigur, am ajuns si la mama surogat unde am avut succes dar asta a fost datorita unei clinici, sau ca am ajuns la clinica potrivita (biotexcom din Ucraina).
  Mi-e frica de ce comentarii ar putea sa mai apara tarziu, iar psihicul meu e prea fragil, nu cred sa mai suport!
  Ar trebui sa fie suport din partea statului dar la momentul actual e nul, pur si simplu nu exista!

 • Emilia

  Stiti, si noi de mult timp incercam sa facem un copil si nu ne reusea nimic. Iar in urma unei consultatii medicii mi-au gasit si o tumoare maligna si am fost nevoita sa ma dezic de el sad. Va inchipuiti cu ma simteam, pe langa durerea fizica si cea sufleteasca... nu facusem inca copii dar cel putin aveam o speranta ca poate in urma tratamentelor ne reuseste si vine si bebele pe la noi, dar dupa aia si ultimul fir de speranta s-a rupt, nu mai aveam la ce sa sper. Dar fericirea a venit de unde ma astepatam mai putin, niste cunoscute afand istoria mea m-au sfatuit sa merg in Ucraina la clinica Biotexcom, unde pot sa recurg la mama surogat, fiindca acolo legea e pusa la punc la acest capitol, iar clinica e foarte buna. Am ascultat sfatul ei si asta a fost cea mai inteleapta fapta din partea mea. Stiti, cu toate ca era foarte multa lume, plansete de copii si galagie in clinica ma simteam fericita fiindca nu stiu, ceva inaunntru imi spunea ca totul o sa fie bine si imi dadea incredere, si acel glas interior nu ma inselat. Intradevar, visul nostru s-a realizat. Acuma avem copilas pe care il iubim nespus de mult.

 • Isabelaisa

  Eu si cu sotul meu a facut cunostinta acum 8 ani. Ne-am casatorit, avem impreuna 5 ani si uite ca ultimii ani ne dorim foarte mult copii dar nu ne-a reusit sa-i facem, am hotarat sa mergem la doctor ca sa vedem care e problema parca era ok, in orce caz asa au spus medicii ca sunt ok, sa mai incercam.. am incercat dar tot fara de rezultat am facut fiv, 1- esuat, 2-esuat, 3 a avut succes dar nasterea a fost foarte complicata si dupa am avut gemoragie si am fost nevoita sa elimin uterul. Copilul era bolnavior si cu parere de rau a murit. Am suferit mult dar ne dorim foarte mult sa avem copii. Acum am auzit de o clinica din Ucraina, biotexcom , care are sediu in kiev. Daca cineva a auzit de ea sau a fost acolo sa faca tratament va rog mult sa imi spuneti mai mult inf. Multumesc mult.

 • Gabriela

  Anca Cristina Draghici pentru cine cauti mama surogat???
  Lucrezi in agentie sau insasi Dvs aveti nevoie de mama surogat?

 • Mirabella

  mai, nu stiu cum e treaba cu copiii, pana ce inca nu am copii da sunt de parerea ca e fain sa iai de la internat un copil decat sa recurgi la aceasta metoda.
  nu cred ca asta ar fi un motiv real ca iti doresti sa ai „copil al tau, sange din sange” daca iubesti copilul siin cresti de mic oricul e copilul tau chiar daca nu are genele tale iti seamana tie fiindca e educat de tine...
  asta e punctul meu de vedere
  mult succes! sa fiti sanatosi!

 • Alexa

  sincer io cred ca niciodata nu te simti mai bine cand ai copii.. asa ca daca ai posibilitate tre sa faci tot ca sa ai copil fiindca viata e o loterie.. azi ai sansa da maine poti sa nu o mai ai....
  asta cu copiii luati de la internat mi se pare cam ciudata.. daca te simti ok si ai acea rabdare sa astepti cu anii pana o sa poti si tu sa infiezi un copil atunci e ok daca nu atunci –mama surogat.. de ce nu... terbuie sa gandesti din alt punct de vedere

 • Ioana

  Mda, stiu si eu cred la fel de asta nici nu vreau sa mai astept o mie de ani ca timpul trece aiurea. Ne iubim enorm, avem parinti care ne sustin, casa și masina avem (sau ma rog sunt obtinute de mine, ceea ce probabil iar macar in subconstientul lui constitutie o problema). Nu-mi ramane decat sa gasesc clinica potrivita de reproducere unde as putea apela la mama surogat ca sa putem si noi sa avem copii.

 • ingrid

  pentru cele care chiar aveti nevoie de mama surogat apelati la clinicile din Ucraina.Este posibil si in Rusia ,doar ca la ucraineni este mai accesibil ,ca pret,dar si ca lege mai simplu.In Ucraina ,parintii beneficiari sunt inscrisi in certificatul de nastere pe cind in Rusia mama surogat si tatal biologic.La ei se considera mama cea carei ofera viata.Clinicile din Ucraina ajuta si la obtinerea permisului de iesire din tara si alte acte necesare.O buna reputatie o au clinica Biotexcom si Isida din Kiev..Nu mergeti pe calea cu mama surogat de la noi ca riscati sa ramineti fara bani si fara copil

 • Alina

  Mama surogat costa bani, dar si alta iesire nu mai avem. Trebuie sa incercam. Nimeni nu moare daca incercam si noi sa avem un copil. Din toate rudele doar parintii mei si a sotului vor stie despre aceasta aventura la care noi mergem ca sa devenim parinti.
  Of, Doamne, sa ne ajute Dumnezeu

 • Iulia

  Cand nu mai sunt alte solutii incercam si mama surogat si tot ce afi
  Am avut speranta ca nu vom avea nevoie, dar avem ce avem

 • irma

  apelati cel mai bine in Ucraina.pe siteul mamasurogat.net vei gasi ofertele unei clinici si toata informatia necesara.este mai sigur asa.nu cadea in plasa anunturilor de pe net.In Romania nu este un cadru legal.Dar nu cred ca o sa gasesti pe cineva care sa o faca pe gratis.Tu ai fi de acord?Plus la asta daca copilul se naste bolnav sau ceva?Cine o verifica pe mama surogat? in cazul unui contract cu o clinica iei isis ausma toata raspuderea..dar daca se razgindeste si nu vrea copilul?in Romania este dreptul ei.daca recunoaste ce a facut,faceti toti puscarie.

 • ioana draghici

  mai bine adopt un copil..sunt atitia care si ar dori o familie.atitia bani sa cheltui pe mama surogat cind orfelinatele sunt arhi pline(( daca iubesti copii si iti doresti unul ,il iai de mic si il cresti va pe al tau...nu conteaza int-atit genele cit educatia.uneori si cu proprii copii poti so dai in bara..nu este sigur nimic in viata.probabil mama surogat este principial pentru cei care isi doresc un copil al lor...mai mult mofturi decit dorinta

 • Emanuela

  irma,clinica recomandata de tine,este sigura?ati apelat dvs?suntem si noi interesati ,insa sunt mai multe in Ucraina..asta prin ce e mai speciala?Mersi anticipat

 • irma

  Te salut,Emauela...scuze ca asa greu revin cu raspunsul.Da,noi am apelat la ei doar ca pe directia de fiv cu ovule donate..de ce am intervenit cu comentatiu la mama surogat?deoarece am intilnit citeva cupluri care au apelat la ei la mama surogat:un cuplu de chinezi si unu din SUA.Personal au optat pentru ca au auzit de clinica si la ei in tara..In china nu este legal mama surogat insa in SUA este de 3 ori mai scumpa ca la Biotexcom.Au ramas multumiti si incintati si au obtinut rapid actele ca sa poata pleca acasa

 • miruna

  e complicat la noi cu mama surogat.atita timp cit legea nu functioneaza nu stii cu ce vei ramine.cind stai sa calculezi toate cheltuielilie(analize,fivul,intretinerea mamei surogat)mai bine mergi la ucrauneni.se face totul legal,cu contracte si raspundere juridica.ai si garantia ca vei obtine un copil sanatos.mama surogat este supravegheata.in caz de necesitate este si vizitata acasa.vazusem un interviu cu una din ele.asa ca nu va avintati,pentru ca va doriti un copil nu un animal de companie

 • evelina

  eu decit asa,mai bine adopt.un copil tot copil ramine.stim foarte bine ca si cu proprii copii o dai in bara.cunosc cupluri care au adoptat initial un copil,ulterior al doilea si tot asa.si sunt fericiti.sau impacat ca nui pot avea pe ai lor,insa ay devenit binecuvintare pentru acesti copii.datorita lor stiu ce este caldura unui camin,sarbatori in familie.si ii respecta foarte mult,deoarece cind au fost adoptati aveau cite 4-6 anisori..insa fiecare cu deciziile lui.fericire sa existe si sanatate

 • maricica

  evelina,cred ca este individual,faza cu adoptia.eu personal nu cred ca as putea..si pina la urma ,daca sunt infertila,este obligatia mea sa adopt?mai bine investesc ,sanatate,timp si bani si obtin unul al meu.scuze ca sunt asa directa insa asta este realitatea.pina la urma de ce medicina progreseaza ?ca fiecare sa poate sai faca propriile alegeri...fiecare cu soarta sa..si asa sufar ca nu pot concepe natural..acum trebuie sa te mai scuzi de ce nu adopti

 • Gabriela Tudor

  Mama surogat in Ucraina cea mai rationala hotarare pentru cuplul infertil pentru ca mai bine sa achiti o mama surogat decat 6 ani sa te chinui sa adopti un copil (experienta proprie).
  Copilul din primele zile este al tau. Tu il cresti, tu il educi si nu este psihic deranjat de viata de la orfelinat.
  Costa bani mama purtatoare, dar aceasta nu este sfarsitul lumii pentru ca in Ucraina in clinica ce este acum recunoscuta de multi romani plata se face in rate. Ei ofera cayare, alimentare, pediatru, transport pana la momentul cand am primit certificatul de nastere si am ridicat titlulde calatorie.
  Da, nu este organiyat totul ideal si fix in fix pentru ca painetii pe zi ce trece sunt tot mai multi si nu reusesc. Inschimb cgiar daca au ,ulte minusuri principalul scop - nasterea copilului îl indeplinesc. Multumesc coordonatorului nostru din suflet pentru ca a avut rabdare de la inceput de program pana la intoarcerea acasa. Ca si fiecare cuplu imi faceam griji si puneam prea multe intrebari indiferent ce ora a zilei era.
  Nu va fie frica macar să incercati. Pretutindeni sunt probleme care trebuie invinse. O zi buna si multa sanatate tuturor

 • evelina

  maricica,ai dreptate ..fiecare cu parerea sa.insa eu cred ca as ramine la adoptie.am 3 copii ai mei,insa daca as fi avut probleme cu conceperea unui copil si nu as fi reusit ,as fi adoptat.nu zic ca este de datoria celor care au probleme sa adopte,cred ca este de datoria fiecaruia dintre noi sa oferim o sansa unui alt copil.pentru ca fii de acord ,sunt niste preturi pe care nu fiecare si le-ar permite,ce tine de mama surogat.

 • maricica

  evelina,exact despre asta si vorbesc.ca criticati de obicei acelea care aveti cite 3 copii.habar nu ai ce este in sufletul unei femei care este constienta ca din cauza ei nu poti sa darui un copil persoanei dragi si ei ,personal.de asta inceteaza sa mai comentezi si sa bagi adoptia ca si cum am fi obligate sa adoptam.nu te poti atasa de orice copil,oricum tinzi spre unul al tau.iti urez succese si pun punct discutiei noastre.nu are rost ,pur si simplu

 • Michaela

  salutare,fetelor..am 4 fivuri esuate ,dintre care 2 sunt cu ovo donate...deja nu mai rezist.medicul zice sa luam o pauza si sa mai facem un ciclu,deoarece sunt sanse .Nu mai vreau sa aud de ele si ma gindesc si eu la mama surogat.Sunt derutata ,deprimata ,dar si obsedata de ideea de a avea un copil.Ceea ce trebuia sa devina o perioada frumoasa a vietii noastre ,se transforma intrun cosmar.Am impresia ca si sotul nu mai rezista alaturi de mine((ajutati-ma va rog

 • Marika

  Michaela,este diferenta in a apela la o mama surogat si a reusi prin fiv,deoarece simti cum creste o noua viata in tine.cele 9 luni de maternitate nu se compara cu nimic.in cazul tau este straniu cum medicul zice ca sunt sanse ,insa nu reusesti.poate problema este in medic,clinica.la cine te monitorizezi?ai scris ca ai facut si cu ovo donate,unde ,in ce tara?aici sunt mai multi factori ,de care depinde succesul in urma fertilizarii..

 • evelina

  Michaela te salut.Sa fiu in situatia ta,as face o pauza si as lasa si organismul sa si revina dupa atitea preparate hormonale.Toate se fac la timpul lor,dar cu rabdare.Sunt de acord cu Marika,datorita la fiv poti simti ce e aia maternitate.Insa decit sa te chinui asa mai bine apelezi la o mama surogat,daca si starea financiara va permite.Mergeti intro vacanta,mai analizati,intr-adevar si alte clinici,medici,insa nu dispera .Nu trebuie sa faco o obsesie din dorinta de a avea copil.Bafta .Ne tii la curent

 • Eleonora

  Am accesat siteul clinici Biotexcom si am vazut anuntul precum din 1 ianuarie 2018 vor fi acordate doar 39 pachete "Economic" pe an.De ce asa?(((
  Si ca timpul de asteptare va fi de cel putin sase luni..
  Noi tot dorim sa apelam la ei ,insa vom avea bani mai tirziu,undeva prin vara.Stam la dubiibig grinaca facem programare si cev anu functioneaza,nu reusim cu banii,luam locul altcuiva..Iar acum si cu aceste modificari
  Care ati fost veniti cu careva recomandari,va rog

 • Marika

  Eleonora,logic ar fi sa faceti programarea daca aveti macar 70-80 la suta din suma totala.Si daca aveti sanse ca sa colectati restul sumei pe parcurusul a sase luni ,atunci faceti-va programarea.Sunt sigura ca prindeti si pachetul Economic.Ma gidesc ca nu mai sunt chiar sute de solicitari pentru mama surogat lunar.Asta deja numai ei stiu))Sper sa reusiti

 • Laura

  si in Romania aveti sanse ,daca gasiti persoana potrivita..ce este drept,am impresia ca va costa mai mult ca in Ucraina.Ele de regula vreau doar onorariul lor sa fie de 15-20,000 euro.Insa nu uitati ca trebuie sai achitati tratamentul ,fertilizarea,sa suportati cheltuielili de intretinere lunare,etc..Daca nu ar fi remunerarea ,atunci da,iva fi mai ieftin.Insa cine va fi de acord sa poarta o sarcina gratuit?sa fim seriosi..De aia apelati la o clinica specializata,unde aveti un contract bine gindit si siguranta ca veti obtine un copil

 • elena ganea

  Suntem un cuplu care am apelat la serviciile unei mame surogat ,insa am ales ucraina.deoarece totul este cu mult mai transparent ca la noi si legal si nu este totul asa exagerat.am primit ecografiile la timp de fiecare data.coordonatoarea ne tinea la curent cu tot ce se intimpla.mama surogat avea o atitudine foarte buna.cu ea a lucrat si psihologul clinicii.in ultimul trimestru,deoarece avea sarcina gemelara,a fost sub supravegherea medicilor,in clinica ..asta ne-a insuflat incredere si liniste sufleteasca.cind faci acest pas probabil cel mai bine sa te incredintezi unei clinici decit din capul tau/

 • ramona craiova

  ELENA,PENTRU CARE CLINICA ATI OPTAT?DE CE?
  suntem si noi in cautarea unei mame surogat ,insa nu vrem sa riscam banii si visul nostru,aici in Romania

 • elena ganea

  ramona ,pe acest site gasesti toata informatia
  www.mamasurogat.net
  tot ce scrie si arata pe pagina siteului este realitatea.insa ,este dezorganizat un pic ,daca sincer.multi pacienti si nu fac fata,este haos,insa depun efort sa fii tratata corect.nu esti giugiulita si te cumpara cu zimbete,ci cu fapte si pasi concreti.vedeti,ca pentru mama surogat au modificat un pic procesul.din ianuarie 2018 timpul de asteptare va fi de minim 6 luni,la noi a fost 3,am avut noroc.
  Bafta si voua

 • Otilia

  Am crescut intrun orfelinat,eu si fratii mei,deoarece scumpii nostri parinti erau preocupati cu bautura.Cind aveam10 ani am fost toti trei adoptati de un cuplu care nu puteau avea copii,asa le spuneau toti medicii,si babele la care au fost.Pai iata ,dupa 3 ani ,mama a ramas insarcinata,dupa 10 ani de rugaciuni,dezamagiri si 3 sarcine pierdute.ea tot timpul zicea ca noi iam binecuvintat.Ca prin fapta lor,ca ne-au adoptat ,Dumnezeu le-a auzit rugaciunile.Si, apropo,nu ne-am simitit niciodata copii adoptati.Am avut parte de multa dragoste ,educcatie si sprijin.Respectiv ei asta si au primit de la noi.Eu ne sunt adevaratii nostri parinti.Asa ca,nu uitati,ca pe linga toate descoperirile in medicina,puteti deveni o minune pentru un biet copil,o speranta la un viitor mai bun.

 • Ioana zalau

  Otilia,aveti o istorie de viata pe cit de trista pe atit de frumoasa as zice..Parintii tai au facut un ges nobi si Dumnezeu ia rasplatit,insa nu fiecare se poate atasa de copii strain.Si noi avem probleme in conceperea unui copil.Incercam deja de 5 anisori si nimic.Am ramas insarcinata de 2 ori,ambele sarcini sau soldat cu pierderi la 8-10 saptamini.La a doua sarcina eram intrun termen cu o prietena care a nascut o fetita .Cind o privesc simt un gol imens in suflet ca ma gindesc ca as fi avut si eu acum un copilas de aceeasi virsta.Sotul deja este obosit si simt ca nu mai doreste nimic.Asa cum adoptia nu o vede ca o varianta am decis sa citesc si eu despre mame surogat

 • elena ganea

  te salut ,elena..imi pare rau de experienta prin care ai trecut.Insa nu ai mentionat cauza avortutilor spontane..ce diagnostic tiau pus medicii?ai apelat la un specialist in infertilitate/?sunt mai multe aspecte d luat in calcul..poate reusesti cu ovo donate,pina a te gindi la mama surogat.Chiar daca va fi doar un copil al vostru pe jumatate ,din punct de vedere genetic,il vei purta sub inima ta,sal simti cum creste ,cum da din picioruse...Mai analizeaza.Plus ca fivul e mai accesibil ca mama surogat

 • brașoveanu

  Nu știu când statul nostru se va ocupa serios de această problemă ... după mai multe cazuri greșite cu mame surogat în țara noastră, am rămas atât de dezamăgiți că nu ai o altă ieșire decât să te adresezi în altă țară...La noi a fost cazul când „mam surogat” a dispărut după ce a luat avans, așa seriose „mame surogat avem”... M-am adresat la Rusia, dar a fost foarte scump pentru mine, după ce în Ucraina, unde deja m-a ajutat să devin mamă, totul este legal, în certificatul de naștere sunt înregistrați eu cu soțul meu, mamă surogat deloc nu figurează acolo, și în plus pentru noi a costat mai ieftin de câr în Rusia... după mai multe cazuri, nu mai dorim să ne adresăm nicăieri în țara noastră ...

 • alexandra

  E rușine pentru România că un cuplu care nu poate avea copii nu poate legal să apeleze la mama surogat. Ani de zile am suferit din aceasta cauza. Pe mine m-a afectat mai mult psihic decât fizic infertilitatea. Am trecut prin experiența FIV-ului și cu părere de rău toate au fost nereușite. Sigur, am ajuns și la mama surogat unde am avut succes dar asta a fost datorită unei clinici, sau ca am ajuns la clinica potrivită Biotexcom din Ucraina. Ar trebui sa fie suport din partea statului dar la momentul actual e nui, pur si simplu nu exista!

 • mihaela

  Nu am crezut vreodată ca exista atatea femei care se confrunta cu această problemă

 • Cristina

  Buna m-a numesc Crista vreau sa ajut un cuplu săi fiu mama surogat nu am niki un viciu am o naștere naturală un copil perfect sănătos sunt căsătorită contactati-ma la nr de tel 0765235136.rog si ofer seriozitate maxima.

 • Melania

  Daca ar fi sa apelez la o mama surogat,as merge doar pe cai legale.Decit sa ma leg cu cineva de la noi,care poate disparea in orice moment,mai bine merg in Ucraina.Acolo au o legislatie perfecta in acest domeniu,daca vin si din Israel la ei.Sunt multe clinici care ofera servicii de mama surogat.Femeile sunt selectate riguros,trec consiliere psihologica,insa daca te intelegi cu una de la noi,de unde stii cum va avea grioja de ea si de copil??Dac nu va consuma alcool sau droguri?Nu as risca

 • Lorri

  Incercarile noaste, multe si solicitante, de pe parcursul a mai multor ani nu s-au soldat cu nici un rezultat (desi toti medicii spun perfect sanatosi).
  Eu as fi fericita daca cineva din rudele apropiate sau prietene ar fi gata sa nasca un copil pentru noi. Nu o sa cer insa niciodata nimanui asta si nici nu stiu daca as apela la o femeie straina. Mi-ar place ca copilul meu sa fie purtat daca nu de mine atunci de o persoana foarte apropiata care sa-l iubeasca si sa aiba o relatie buna dupa. • Crista

  Buna lorri caută la nr de tel 0765235136 sa vorbim

 • otilia

  Lorri,poate ai sanse la fiv cu ovo donate???Cel putin asa vei putea purta tu copilul in pintece..Nu cred sa fiti perfect sanatosi si sa nu puteti avea copii..
  Incearca la clinici din Kiev si Praga,vezi ca gasesti info pe net
  Bafta

 • Lorri

  Din pacate nu,ca mia fost extirpat uterul in lupta cu cancerul(((

 • Lorri

  Foarte interesant..Deci,stau cu unn ceai in mina si zic sa intru sa vad daca a raspuns cineva la mesajul me.Si ce vad ,unmesaj sub numele meu postat de altcineva/?
  Stimata doamna LORRI ,absenta uterului o observa si un student la medicina.Eu am mentionat ca suntem perfect sanatosi si ca nu reusim sa concepem un copil,iar dvs scrieti ca a fost extirpat uterul?ce duceti lemea in eroare?Oare un alt nume nu ati gasit
  Rusineee
  Am plecat de aici

 • Mica

  Dar partea legala o poate cineva reflecta
  Eu am gasit doar ca utilizarea mamei ca surogat este exploatare a femeii si este trafic de fiinte umane,insa totodata ca se poate face o intelegere la notar
  Poate ca se refera la impunere, nu si la comportament benevol - nu stiu, nu e domeniul meu de activitate
  Ma poate ajuta cineva cu partea legala - dace e permis la noi si unde este scris (in care lege) despre asta

 • Ana Maria

  Mica,la noi nu este nici permis dar nici interzis.Te duci cu femeia care urmeaza sa va poarte copilul la un medic care este dispus sai fac fivul,dupa ce naste ,copilul sotul il recunoaaste ca conceput in afara casatoriei.Mergeti la un notar si femeia se refuza de copil,iar tu chipurile il adopti.E tare mare incurcatura.De aia si sute de cupluri de straini apeleaza in Ucraina.La ei e mult mai simplu.Cind copilul se naste ,clinica elibereaza un certificat si alte cate prin care se confirma ca a fost nascut de mama surogat,in certificatul de nastere figurati voi ca parinti,copilul este si el roman,doar ca locul nasterii este Kiev

 • Ana Maria

  Apropo,inca ceva.Aceste reguli sunt pentru toti pacientii straini,indiferent de nationalitate.De aia in Ucraina vin si spanioli,italieni,israelieni chiar..Si la pret este mai accesibil.Fa un calcul.daca ai face in Ro,cauta un medic caruia sai dai spaga si sa fie dispus sa faca asa ceva.Daca il prind face puscarie.Trebuie sa gasesti o femeie cumsecade care sa stii ca nu va bea ,fuma sau droga,iar astea cer peste 20,000 euro.Plus lunar bani de intretinere,ajungi cu mult peste 30000 euro.La Kiev ,la acelasi pret clinica are grija de mama surogat,merge regulat la medici,din suma data este si remunerata
  Diferenta se vede cu ohciul liber

 • Eremia

  Situatia mea prezinta o experienta de 9 transferuri de embrioni din care 4 cu ovocite donate, toate fara success.

  In prezent am la clinica ISIDA din Kiev 4 embrioni congelati de calitate buna, ziua 3, rezultati din ovocite donate. Am avut 6, cu doi am realizat un transfer de embrioni fara sarcina si am mai ramas cu 4 congelati.

  As dori sa stiu dacă ar exista un interes din partea cliniciii Biotexcom pentru a prelua cazul meu si a imi oferi posibilitatea de a utiliza acesti 4 embrioni intr-un proces cu mama surogat si deasemenea care sunt conditiile.Cele care ați colaborat cu ei, astept orice părere.Mersi

 • Ana Maria

  Eremia,nu cred ca vei reusi ceva,deoarece ei fac Fiv doar cu ovule proaspete ,nu congelate..Ai putea sa vezi si alte clinici,insa recomandarea mea este sa iai procesul tot de la inceput alaturi de ei..In Ucraina ei au cea mai mare rata de succes

 • evelina

  La un an dupa ce l-am nascut pe Mihaita, am fost victima unui viol groaznic. Divortata fiind, am cazut intr-o depresie de nedescris si am decis sa apelez la o metoda de sterilizare definitiva: ligatura trompelor uterine. Nu m-am gandit vreodata ca voi mai intalni o persoana cu care sa imi doresc sa am o noua casnicie si un alt copil. De aceea, am ales metoda mamei surogat. Multumesc intregii echipei Biotexcom pentru posibilitatea de a deveni din nou mama!

 • Laura

  Eremia,are dreptate Ana Maria..aproximativ aceeasi situatie era si la un alt cuplu ,cind am fost in vizita la ei.Insa iau refuzat ca ei lucreaza doar cu ovule proaspete si respectiv tot procesul e monitorizat de clinica.Se respecta un protocol riguros.Ti-as sugera sa mai incerci cu ovo donate la ei.Totusi e mai accesibil si evident vei purta tu sarcina..Poate problema e in ovulele tale..

 • Albinutza

  Noi suntem din Republica Moldova.Ca si in Romania nu este lege clara referitor la mama surogat.Cautind informatii despre mama surogat ,am aflat ca in Ucraina esteo ege foarte buna ce permite multor cupluri din strainatate sa devina parinti.Costurile sunt mari,insa comparativ cu Rusia si SUA ,sunt banuti.Nu stiu cum e in USA,insa in Rusia ,in certificatul de nastere a copilului figureaza mama surogat si tatal biologic.Un plus mare este in Ucraina unde sunt inscrisi ambii parinti,cetatenia este a parintilor biologici,doar la locul nasterii este indicat Kiev,Ucraina.
  Ne gindim sa mergem si noi acolo..Tot vad pe aicii dar si alte forumuri despre clinica Biotexcom si mi se creaza impresia de publicitate mai mult.Nu vreau sa ofesensez pe nimeni insa cei care chiar ati fost ,se merita?Sunt seriosi?

 • Marcela

  Albinutza,buna...Da,noi am apelat la ei...Isi fac treaba buna.Sunt foarte seriosi,uneori imi par severi,incepind de la administratie pina la medici..Insa nu promit marea si sarea,zic real cum este.Noi am fost la ei ,initial pentru ovo donate.Credeam ca toate sarcinile pierdute ,care erau 8 la numar,dintre care 3 fivuri in strainatate,Ungaria sunt din calitatea la amh scazut,insa de fapt era o anomalie la uter.Este mult de povestit.Ideea era ca eu ramineam insarcinata,chiar si cind am facut fiv ,insa pierdeam sarcinile la termen mic.Mi-au zis ca ei,ar putea sa ne bage fivul ,ca ,la bani le iese mai bine,insa vor fi si astea fara succes.Asa ca ne-am intors acasa,am plins ca nebuna,ca nu voi fi eu acea care sa dea nastere unui copil,dar si ca acest vis costa o gramada de bani.Insa,ne-am mobilizat ,am vindut un apartament pe care il inchiriam si am inceput procesul.Dumnezeu ne-a rasplatit cu un baiat si o fetita .Asa ca totu este real...Mergeti fara teama

 • Raffaela

  Este o idee foarte buna,mama surogat ,castiga fiecare!!!
  Este normal sa coste bani,pentru ca sarcina slabeste organismul femeii si intervine si acea uzura a corpului,si greutatea pe care cu greu o mai poti echilibra dupa...asa ca nu vad cum ar putea sa faca asta pe gratis!!!
  Si castiga si cuplurile care nu mai au nici o solutie!
  Foarte bine as zice eu,insa ceea ce e bine pentru oameni,nu i convine statului.Asta e Romania in 2018

 • Ileana Russanda

  Dar pina la urma cum stau lucrurile la noi???Ca sa si nu mai inteleg..E legal sau nu daca vreau sa apelez la mama surogat?Sau ma trezesc cu politia la usa si ramin si fara copil si fara bani
  Luminati-ma va rog,ca m-am zapacit ,citind diferite articole la tema data
  mersi

 • Raffaela

  Ileana, la noi sunt foarte incurcate lucrurile.Daca gasesti femeia care este de acord sa-ti poarte copilul,te duci la notar si faci un act ..Insa ,nu ai siguranta ca pe perioada sarcinei ,femeia va duce un mod de viata sanatos,ca va avea grija ca copilu sa se dezvolte armonios.Dupa ce se naste,aici se incepe veselia.Deoarece nu este o legie care sa reglementeze aceasta procedura,ea trebuie sa renunte la copil si sal ofere voua spre adoptie.Si asta dureaza,plus ca mai este si riscul ca ea sa se razgindeasca dupa nastere.Iata de ce ,multe cupluri apeleaza in Ucraina,deoarece de toate aspectele are grija clinica

 • Efimia

  Metoda mama surogat imi pare ca incalca multe reguli morale, insa pentru cuplurile infertile care chiar nu au alta solutie.... si pentru femeile care chiar nu isi pot creste copiii, poate decat sa ii dea in adoptie.... pare o metoda fortata, si cata incredere sa ai in mama surogat? nu ca sanatatea copilului, caci asta se testeaza, dar ca gene??? temperament??? stiati ca inteligenta se mosteneste si ca doar desteptaciunea (corelarea cu invatarea cu acumularea de cunostinte) se dobandeste? nu mai pomenesc ca se poate folosi material de la donatori.Sincera sa fiu,ma bucur ca nu se practica legal in Romania si nu se promoveaza deschis

 • Raffaela

  Mama surogat e o solutie in cazul cuplurilor care isi doresc foarte mult un copil, dar din diverse motive de sanatate, femeia nu poate duce o sarcina la termen. Aceasta solutie e acceptata de mama surogat pentru. a ajuta cuplul respectiv sa-si indeplineasca dorinta de a avea propriul copil. Materialul genetic e al cuplului, mama surogat avand rolul de a duce sarcina la termen. In unele situatii aceste mame surogat accepta aceasta sarcina intrucat fac parte din familie, iar in alte cazuri sunt recompensate material. Nu cred ca se poate pune problema imoralitatii in cazul in care cineva doreste sa ajute un cuplu cu probleme de sanatate, mi se pare chiar mai usor de acceptat decat donarea unui organ de exemplu.

 • Mona

  Buna, eu m-am nascut fara uter, daca reusesc sa gasesc o mama purtatoare, unde sa ma adresezi?asa mi s-a spus ca singura posibilitate de a avea copil este mama purtatoare. Ovarele mi s-a spus ca sunt ok, biologic pot sa am copilul meu. Pot gasi o clinica in Romania unde se face embriotransfer? Sau nu se merota efortul? Care este procedura dupa nastere,cu copilul? Sunt abia la etapa de informare,va rog sa ma ajutati

 • Lorreta

  Mona,surogatul nu e legal in Romania.Daca si te decizi,mergi in Ucraina,acolo e raiul la subiectul dat ..Totul este simplu si majoritatea clinicilor te ajuta cu perfectarea actelor pe la consulat.Sunteti voi parintii copilului in acte si dupa nastere dureaza cam 2 saptamani perfectarea actelor.Ca bani te costa incepand cu 30,000 euro deja depinde de clinica .Cauta pe net Biotexcom,Isida ,Vittoria.Astea sunt cele mai populare.Recenzii bune am vazut de Biotexcom,de ultimele doua nu prea am gasit pe forumuri.Imi pare rau ca nu o sa porti tu copilasul ,insa ma bucur ca nu renunti la idee.Eu am deja cateva fivuri esuate si vreau sa merg sa fac cu donate ,tot la Kiev.Urmeaza sa aleg din aceste 3 clinici.Bafta

 • Mona

  Iti multumesc,Loretta..Fac si eu un search acu shi vad..Apropo,iti doresc succes si sper sa reusesti cu donate,nu sti daca poate fi ceva mai frumos ca sa porti in pantece propriul copil.De aia,bucura-te ca ai o asa sansa.Mie mi-a fost foarte greu sa accept realitatea.In adolescenta nu prea intelegeam cum sta treaba,insa cu trecerea anilor,am inteles ca e naspa de tot.Sincera sa fiu ma bucur ca medicina progreseaza si ca se gasesc astfel de solutii pentru boli rare si ca infertilitatea nu mai este o sentinta.Citeam de zavoranu cu tot tam tamul precum ca ofera100 000 eur unei femei sa-i poarta copilul.Cica ea nu vrea sa-si strice corpul de vis si se mai lauda cu 3 avorturi in trecut..Nu cum asa? Sa ai sansa sa dai nastere unui copil si sa-i dai cu piciorul

 • Raffaela

  Da,Zavoranu e dusa rau.Am o simpatie aparte pentru Nicoleta Luciu care chiar are tot respectul meu.
  Intr-adevar in Ucraina legislatia e foarte buna la acest aspect.Am vazut multe reportaje chiar si de peste hotare.Germani ,englezi,italieni toti vin la ei.E o adevarata industrie ,insa este si o sansa pentru fiecare din ei,cupluri care lupta cu infertilitatea.De aia,poti lua in considerare si crede ma mai putine batai de cap vei avea

 • Anutza

  Citesc si ma minunez ..cat banet pentru un capriciu?Pai nu mai bine mergi la un orfelinat si iti iai un copilas si il cresti??/Serios??Iti iai o casa ,domnule cu banii care ii dai pentru un copil..Am privit un documentar despre mame surogat si chiar m-a intrigat acest subiect ,insa si mai tare m-a indignat,zau asa

 • Maria

  Fiecare cu banetu sau si cu mofturile sale.Anutza,Tu,personal,citi copii ai adoptat?
  Tare va mai place sa criticati..

 • Raluca

  Nu exagerați ..Dacă medicina evoluează,zic sa profităm ..Daca sunt unii care iși permit o mama surogat,bravo lor.Multi ar putea sa faca acest lucru, insă uneori preferă să investeasca în afaceri ,mașini de lux decât un copil al lor

 • Maria

  Despre asta si vorbeam,Raluca.Sunt multi care nu au copii si si-ar permite o mama surogat,insa investesc bani in afaceri,vile ,masini de lux.Din cauza aceasta evolueaza si medicina ,ca sa fie alternative pentru fiecare cuplu infertil.Sa recunoastem ca sunt si care nu isi permit,insa isi doresc nespus un copilas.Evident apeleaza la adoptie.Poate ca faca s-ar facilita un pic procesul dat,atunci mai multi ar adopta.Insa ,nu cred ca fiecare poate iubi un copil strain.Eu am o admiratie aparte pentru astfel de oameni.Recunosc, nu fac parte din categoria gata sa adopt

 • Ralu

  As sustine un proiect de acest gen.Adica sa se legalizeze mama surogat si donarea de ovule.De ce sa batem drumul la straini?Avem si noi femei frumoase si destepte

 • Adelina Brad

  Toti cei care sunteti in cautarea mamelor purtatoare in romania fiti mai prudenti, asta e sfatul meu. Aici procedura de procreare cu ajutoru mamei purtătoare nu este reglementat de lege... am auzit multe cazuri de santaj din partea femeilor care oferă servicii de mama purtătoare... E groaznic.

 • Ana-Maria Lupu

  Buna ziua la toate. Eu imi doresc din toata inima un copilas insa nu toate femeile inteleg asta. Sunt foarte, foarte multe care considera ca aceasta este o afacere si profita de faptul ca o femeie nu poate avea copii... am dat peste mai multe femei d’astea…

 • Antoaneta Isac

  Ai dreptate, eu am gasit o astfel de femeie care s-a oferit sa fie mama pentru copilul meu, la inceput a zis ca vrea sa ma ajute, fara recompensa materiala dar peste o perioada ne-a rugat sa-i luam o suma foarte mare in credit pe numele nostru ca ea la acem moment nu putea dar s-a jurat ca ne plateste in fiecare luna… banii i-a luat si a disparut, cand am gasit-o ne-a spus ca ea de fapt nu a fost insarcinata, nu putea avea copii…

 • Elina Badiu

  Deja in Bucuresti se face fiv si cu ovo donate.Este un pas destul de important in medicina romaneasca.As fi cu ambele miini pentru ,daca am avea o legisllatie permisiva,precum Ucraina.O buna prietna de a mea a facut fiv cu ovule donate.La clinica erau cupluri de Romani care au apelat si la mama surogat.Multi doresc sa raman in anonimat si nu i judec.Ucraina are doar de castigat doar.Pacat ca la noi nu se gandeste nimeni.Avem deja 5 fivuri esuate si chiar ne gandim serios sa incercam un program cu donate.

 • Liliana

  Am auzit si eu de Bucuresti.Insa se fac cu ovo congelate si habar nu ai cine este donatoarea..Eu nu as putea asa.Am nevoie sa vad un profil ceva,o fototgrafie.Nu cred ca as putea sa incredintez acest lucru cuiva

 • Raluca

  Liliana,la orice clinica donatoarea este anonima.La toate care am batut la usa,asa mi-au spus.Ca legea interzice divulgarea informatiei.Oricum iti aleg in baza cariotipului vostru.Evident ca nu o sa ne bage o negresa sau chinezoaica.Partea cu ovule congelate ,sunt de acord cu tine.Insa ,la fel ,difera de la clinica la clinica.Toti promit sanse de reusita iar cand o dam in bara ,strang frumos din umeri

 • Incognito

  La atatia bani,poti adopta si zece copii..Ce aveti toate cu toate metodele astea moderne de reproducere?In trecut cum adoptau si erau fericiti..Acum nu,hai sa tot bagam bani pe fertilizari ,mame surogat ,etc.Chiar nu va dati seama ca se fac bani pe nefericirea voastra?Treziti-va!!!

 • Mihnea Alina

  Incognito,pe astfel de forumuri publica femei care chiar isi doresc un copil,nu unul pentru gura lumii,mare ca a ta.Daca esti de aceasta parere,ce naiba cauti pe aceasta pagina? Iarasi partea cu adoptia,,Tu,personal cati copii ai adoptati? Halal de voi

 • Magda Caraiman

  Liliana si Raluca
  Noi am facut fiv cu ovocite donate la Kiev.La clinica ni s-au prezentat fotografii si un filmulet de prezentare a donatoarelor.Evident,ca nu am stat tet-a tet la un ceai ,insa pentru noi a contat mult acest aspect.Ca am putut avea o imagine a aceste femei.Ne-au zis sa alegem 3 femei ,iar embriologul,dupa mai multe teste ,analiza cariotipului am ramas doar la una.Din pacate nu am reusit,mai avem o incercare .Sper ca de data aceasta s afie cu brio.Cat despre mama surogat este mult mai confidential.Din discutii cu coordonatoarea,daca femeia refuza sa-si divulge identitatea asa si ramane anonima.Cuplul primeste doar ecografiile si atat

 • Liliana

  Iti multumesc ,Magda.Vom lua in calcul si varianta aceasta,care e chiar e ok.Oricum , daca totusi ne decidem la mama surogat,mai avem nevoie si de banuti mai multi.Insa, asta e..Vom merge pana la capat.Spune te rog daca contractul pe care il au ei pe site ,coincide cu cel din realitate si daca mai sunt si alte costuri suplimentare,analize?Este adevarat ca vin si te iau de la aeroport ,te cazeaza si tot asa?Am analizat un pic si canalul lor de Youtube,insa e prea frumos ca sa fie real,prin cate am trecut pana acum

 • Magda Caraiman

  Da,este asa,Sunt cam dezorganizati,parerea mea.Ce m-a indignat cel mai atre e ca la analize stau toate intr-un randbig grinonatoare,paciente etc.Na,nu stiu cat de ok e asta ins acam nu mi-a placut.Hotelul e ok,conditii bune,mincarea la fel.Da,am fost intampinati la aeroport ,cazati,ulterior dimineata au venit la hotel ca sa ne duca la clinica.Stii,nu te fac sa te simti speciala.Nimeni nu are parte de linguseala si zimbareala.Sunt foarte directi si exigenti(medicii)Nu au timp si discuta exact la tema.Comunicarea o ai cu coordonatoarea mai mult .Ea va informeaza si va raspunde la toate intrebarile

 • Liliana

  Pentru noi este important sa avem un rezultat pozitiv.Nu mergem in vacanta ca sa cautam conditii de lux.Cred ca le las maine un email si vad . Este mai aproape decat Cehia,nu mai zic de Grecia sau Spania .Este si asta un avantaj.Bafta la toate

 • Magda Caraiman

  Liliana,atunci lasati-le un email si va va contacta coordonatoarea pe pacientii romani.Va ofera ea toate detaliile.
  Cu Doamne ajuta

 • Liliana

  Done))Mersi

 • Liliana


  Voi pentru care pachet ati optat?Ca deja economic nu mai sunt.O fi asa sau un truc de marketing,nu stiu..
  E ok ca se face achitarea in rate,sper sa reusim cu banutii.Oricm trebuie sa asteptam vreo 3 luni pana la prima vizita la clinica si semnarea contractului

 • Fatima

  Mama,te ia groaza cate anunturi cu ma ofer mama surogat..Dar oare chiar nu vreti sa mergeti la munca?Oare credeti ca puteti face o afacere daca va dati uterul la inchiriat??Doamne,ce zile am apucat

 • Liliana

  Dar ce zile am apucat,doamna? ca se ofera o sansa ,o lumina la captul tunelului acolo unde putini o vad??Este chiar foarte bine ca medicina progreseaza si ca sunt cel putin asa metode //Pana laurma fiecare decide ce face cu corpul sau..Citeam precum o fata de vreo 23 de ani,virgina ,si-a scos la licitatie "floarea".Si ghici ce ?A primit mai multe milioane de dolari pe ea.Si acum ce o sa ziceti?
  a vrut ea sa fie mai speciala ca altele care si-o dau asa ,pe la 14 ani cui ii cade

 • Magda Caraiman

  Liliana,asta a fost tare))) Touch down))) e pe bune povestea cu "floarea"?))))

 • Fatima

  Liliana,dupa cate cunosc ,traim intr-o tara libera unde fiecare este in drept sa-si expune parerea.Nu sustin aceasta metoda .Si da,fiecare este stapan pe corpul sau.Insa,nu as recurge la mama surogat pentru a avea un copil.Eu cred ca este mai mult acum un trend mai mult,decat o necesitate cu adevarat.Acu 30-50 de ani se adoptau copii si era toata lumea fericita,insa acum este mai mult o rusine sau un gest de disperare ,daca te stie ca ai adoptat.
  Care este diferenta sa iai un copil de la un orfelinat sau sa-l ai de o mama surogat?in afara de genetica as zice eu ,nimic,doar o groaza de bani

 • Andrada

  Am fost mama surogat de 2 ori pana acum, si urmeaza sa dau nastere celui de-al treilea copil surogat.
  Cel mai placut sentiment este ca stii ca ai facut asta pentru o cauza buna, momentul cand nasti copilul si parintii il/o vad pentru prima data.„,

 • Eva Titu

  Andrada si cati copii ai tai?
  Eu am 2 copii si nu pot sa percep cum ,dupa ce il porti sub inima ta ,sa-l dai..Seriosss>ce inima aveti voi astea care faceti acest lucru pentru bani?

 • daniel

  tanar atletic, olimpic, nefumator si non.alcool, dieta sanatoasa, fara aventuri amoroase; pot spune ca traiesc foarte curat si frumos pe acest pamant. Caut mama purtatoare care sa si pastreze copilul, iar eu, in limita timpului disponibil, o sa fiu alaturi de ea, din toate punctele de vedere.0721894050

Trimite un comentariu
Sunt tătic necenzurat
Abonează-te la newsletter

Caloria.ro

Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!