Sari la conținut

Pentru tine, femeie care simți că te străduiești în zadar să devii mamă….

Câte dintre noi, cele care ne chinuim parcă în zadar să devenim mame, nu au auzit măcar o dată, de la prieteni și de la familie, “relaxează-te și sigur se va întâmpla!”? Ba unele dintre noi au auzit-o și de la medici, care au mai venit cu o sugestie “prețioasă”: nu ar strica să și bei ceva, înainte de moment!

► Citește și Stai liniștită și o să rămâi însărcinată

Te gândești prea mult la asta
Mergi în vacanță și acolo sigur vei rămâne gravidă. Mie așa mi s-a întâmplat!
Se va întâmpla când va vrea Dumnezeu
Nu mai fi obsedată! Relaxează-te!

Dacă ar fi să punem câte un bețigaș în dreptul fiecarei fraze auzite, ori de câte ori ni s-a spus asta, am termina o cutie de chibrituri….

Ce simplu ar fi dacă toți copiii s-ar face într-o singură noapte, după un pahar de tequilla sorbit într-o rochie roșie, după ce ne-am scos senzual pantofii cu tocuri de 13, nu? Hmm, nu neg și nu blamez, în cazul unora așa se întâmplă și nu putem decât să ne bucurăm pe ele. Dar ce ne facem dacă suntem în cea de a doua tabără și știm cât de multă muncă stă în spatele a două liniuțe pe testul de sarcină: trezit devreme pentru măsurarea temperaturii, zeci de teste de ovulație, sex programat, semne în calendar, simptome imaginate și lacrimi scurse...

Realitatea e simplă! Unele femei rămân ușor gravide. Altele nu. Dar trebuie să știi ceva: dacă faci parte din cel de-al doilea grup, nu ești mai puțin femeie decât celelalte, nu ești obsedată și nici demnă de milă. Ești pur și simplu o femeie pentru care o sarcină implică mai multă muncă. Și, ghici ce? Și fata care a rămas gravidă din prima s-ar comporta exact ca tine, dacă s-ar trezit că nici pe al 10-lea test de sarcină nu apare decât o linie.

E aproape imposibil să fii relaxată, dacă nu se întâmplă din prima. Iar când auzi zilnic expresii precum” nu te mai stresa atât, sigur se va întâmpla la momentul potrivit!”, ți se întipărește și mai tare în minte ideea că nu ești decât o femeie obsedată de mucus cervical, teste și însemnări. Și că… dacă ai merita să fii gravidă, cu siguranță ai fi fost până acum. Știm senzația, și noi am fost acolo… Nu, nici pentru noi două linii pe testul de sarcină nu apar după 2-3 giugiuleli la ore târzii.

Cine știe de ce noi nu putem fi ca ele – în fapt, nici nu contează! Eu sunt eu, tu ești tu, ea e ea… unele rămân gravide mai ușor, altele nu…  Diferența nu are nicio legătură ca valorea noastră, ca persoană. Dar știm sigur un lucru: nu e nicio rușine în a te strădui să devii părinte! E nevoie de curaj, de vulnerabilitate și da, de efort! Ca în majoritatea lucrurilor cu adevărat însemnate în viață…

Să trăiești cu adevărat înseamnă să admiți că îți dorești ceva cu tărie, că te lupți cu toate forțele să îl obții și că nu ai nicio garanție că succesul va veni în scurt timp. Exact așa este și în dragoste, și în carieră și în… a deveni mamă! Răbdare... Într-o zi vei înțelege de ce chicotelile atât dulci au meritat atât de multă așteptare!

Sursa foto: Free pik

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!