Sari la conținut

Poate regla pilula ciclul menstrual?

Multe femei au probleme din cauza menstruatilor neregulate. Unele sunt nelinistite ca au un ciclu anormal de lung, altele pentru ca nu stiu cand va incepe menstruatia. Ciclurile menstruale pot deveni imprevizibile din cauza modelelor de ovulatie rare, neregulate sau inexistente. Combinatia de hormoni contraceptivi, cum ar fi pilula, te poate ajuta sa iti reglezi ciclul lunar.

Pilula este una dintre metodele anticonceptionale cel mai des utilizate. Femeile aleg pilula, precum si alte contraceptive hormonale, datorita eficientei sale ridicate si a usurintei de utilizare. Cu toate acestea, multe din cele care folosesc pilula pot sa nu fie constiente de unele dintre beneficiile sale noncontraceptive. Unul dintre beneficiille subsidiare ale pilulei este ajutorul in ceea ce priveste menstruatia neregulata.

Fiecare femeie reactioneaza diferit la pilule si de aceea articolul de fata este doar o privire de ansamblu asupra efectelor pilulei anticonceptionale.

Mai jos ai o lista de metode de control a nasterii care s-au dovdedit a fi eficiente in oferirea unui oarecare ajutor pentru menstruatia neregulata.

 • Anticonceptionalele orale combinate: Aceste pilule anticonceptionale pot ajuta la controlul ciclului menstrual si a menstruatiilor neregulate. Folosind contraceptive orale combinate poti avea un ciclu perfect si previzibil de 28 de zile.
 • Pilulele contraceptive în ciclu extins: acest tip de anticonceptionalele poate intarzia (sau opri complet) sangerarile lunare. Cu toate acestea, sangerarile usoare pot fi mai frecvente in timpul primelor luni de utilizare ale acestor pilule.

Citeste si despre un alt avantaj al pilulei contraceptive.

Anticonceptionalele hormonale combinate: aceste metode anticonceptionale contin un estrogen sintetic si progesteron. In plus fata de pilulele combinate, aici intra si plasturii contraceptivi si inelele contraceptive. Acestea ajuta la „sarirea” unei menstruatii pentru femeile care au planificate calatorii sau evenimente importante in datele la care in mod normal al trebui sa aiba menstruatie.  

Pilule cu progesteron: aceste pilule previn ovulatia la aproximativ 50% dintre femei: restul vor continua sa aiba mestruatii regulate. Pilulele cu progestin pot regla ciclul menstrual la femeile care au ciclu neregulat.

Alte metode bazate pe progesteron: contraceptivele bazate doar pe progesteron pot rezulta in sangerari neprevazute. In timp aceste metode pot duce la sangerari mai reduse, iar un numar important de femei nu mai au deloc menstruatie. Aceste metode sunt potrivite pentru femeile care nu pot folosi contraceptive bazate pe estrogen. 

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  adevarul.ro

  click.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!