Sari la conținut

Sterilizarea masculina

Sterilizarea masculina. Eficienta - 100%. Este o operatie aproape ireversibila si nu se poate face decat in urma unui consult. Ea nu se recomanda niciodata, mai ales tinand cont de natalitatea scazuta in randul populatiei.


Mod de actiune

Este un procedeu operativ constand in blocarea canalelor prin care circula spermatozoizii, asa incat ei nu pot patrunde in lichidul ejaculat. Operatia este cunoscuta sub numele de vasectomie.

 

Avantaje

  • Este metoda cea mai eficienta de contraceptie permanenta, mai eficienta decat orice metoda de contraceptie feminina.
  • Operatia poate fi efectuata ambulator cu anestezie locala. Ea nu dureaza mai mult de 30 de minute si se efectueaza prin doua taieturi mici la nivelul scrotului.

Operatia nu va schimba comportamentul sexual al barbatului, el avand in continuare erectie si ejaculare, insa va bloca iesirea spermatozoizilor din testicule. 

 

Dezavantaje

  • Nu este eficace imediat dupa interventie. Nu puteti avea relatii sexuale urmatoarele 3 zile dupa operatie. In urmatoarele 20 de ejaculari nu puteti fi sigur ca inca nu aveti spermatozoizi in sperma, intrucat este posibil ca inca sa fi ramas in interiorul ductelor care ii transporta. Dupa efectuarea operatiei se efectueaza doua teste, la 6 si 8 saptamani pentru a fi sigur de starea de sterilitate.
  • E greu de revenit la starea de fertilitate.

 

Observatii

  • Poate fi recomandata barbatilor care sunt ferm convinsi ca nu mai doresc sa aiba copii.
  • In general este aleasa ca metoda de contraceptie in cuplu, atunci cand acesta are o vechime mai mare de 10 ani si exista decizia ferma din ambele parti ca un copil nu mai este de dorit.
  • Pot aparea, rar, efecte negative precum infectii, sangerare, durere.
Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!