Studiul, condus de cercetătorii de la Universitatea Oxford, Spitalul Royal Berkshire din Reading și Spitalul Princess Anne din Southampton, a implicat 2.464 de femei și cupluri care au încercat să conceapă.
Perioada ciclului unei femei poate fi identificată prin diferite metode, inclusiv teste de ovulație în urină, urmărirea calendarului, monitorizarea modificărilor lichidului cervical și a temperaturii corpului.
Această revizuire și-a propus să evalueze beneficiile și riscurile actului sexual programat asupra sarcinii, nașterii vii, efectelor negative și calității vieții în cuplurile care încearcă să conceapă.
Studiul a constatat că sincronizarea actului sexual în jurul perioadei fertile folosind un test de ovulație în urină a crescut șansele de sarcină și de naștere vii între 20% și 28%, comparativ cu 18% fără utilizarea testele de ovulație în urină.
Tatjana Gibbons, cercetător DPhil la Departamentul Nuffield de Sănătate a Femeii din Oxford și autor principal al studiului, a spus: „Multe cupluri consideră că este dificil să obțină o sarcină, ceea ce poate duce la îngrijorări cu privire la fertilitatea lor. Descoperirea că un test simplu de urină poate crește șansele unui cuplu de concepție este destul de interesantă, deoarece le poate oferi cuplurilor mai mult control asupra conceperii și ar putea reduce nevoia de investigații și tratamente de infertilitate.”
Cu toate acestea, cercetătorii au avertizat că rezultatele ar trebui interpretate cu prudență.
Ei au descoperit, de asemenea, că nu există dovezi suficiente pentru a concluziona efectul celorlalte metode din studiu, inclusiv actul sexual cronometrat asupra sarcinii clinice, utilizarea FABM în actul sexual temporizat în comparație cu actul sexual fără predicție de ovulație.
Timingul este extrem de important atunci când vine vorba de întemeierea unei familii, spune un nou studiu

Articole relationate
Femeile însărcinate și copiii sub 5 ani nu mai stau la coadă
O nouă lege a fost aprobată în România: femeile însărcinate și copiii sub 5 ani vor avea prioritate la orice coadă din România.
O nouă resursă educativă în proiectul național de prevenire a criminalității informatice - #siguranţaonline
Proiectul național de conștientizare şi prevenire a pericolelor din mediul online #SiguranţaOnline, inițiat de Poliția Română, Directoratul Național de Securitate...
Aproape 50% dintre femei ezită să vorbească cu medicul despre problemele legate de sarcină
Conform unui sondaj unde au participat 2.400 de mame, aproape jumătate dintre ele (44,7%) au spus că au ezitat să vorbească cu medicul despre problemele legate de...
Comentarii facebook
Comentarii
Trimite un comentariu