Sari la conținut

Tratamente uzuale ale infertilitatii

1. GRAFICUL OULATIEI: Aceasta metoda este folosita atunci cand cauzele infertilitatii nu sunt evidente sau inaintea determinarii acestora prin intermediul testarii. Fertilitatea unei femei este maxima in perioada oulatiei si ea este mai predispusa la concepere daca sperma se afla in oviducte in acelasi moment cu ovulul. Perioasa ovulatiei este determinata pin masurarea si inregistrarea temperaturii corpului pe o perioada de cateva luni. Temperatura corpului creste dupa ovulatie. Pin inregistrarea temperaturii timp de cateva luni, va puteti crea o imagine a perioadei optime de ovulatie si planifica relatiile sexuale in functie de aceasta.

2. CHIRURGIE: pentru femei, chirurgia poate indeparta cu succes efectele endometriozei si sa corecteze anumite disfunctii structurale ale cervixului sau ale uterului.

3. MEDICAMENTE: Multe probleme de ovulatie pot fi tratate prin prescrierea unor medicamente concepute pentru a stimula fazele ovulatiei sau a bloca producerea hormonilor care o impiedica. Cel mai mare dezavantaj al utilizarii medicamentelor fertilizatoare este posibilatatea aparitiei sarcinilor multiple (10 -20%).

4. IMBUNATATIREA SPERMEI: Aceasta este un proces de laborator; performantele spermatice sunt imbunatatite prin separarea partii mobile sau a celei mai sanatoase parti din produsul ejaculat si concentrarea acestuia intr-un volum redus. Daca este destul de rezistenta, aceasra este introdusa in uter. Daca nu este inca destul de rezistenta pentru a penetra ovulul, se pot adauga substante chimice pentru a-i imbunatati calitatea inaintea intoducerii.

5. FERTILIZARE IN VITRO: Contactul dintre ovul si spermatozoizi are loc in laborator. Ovulul este recoltat din ovare si insamantat cu sperma imbunatatita. Sunt apoi introdusi in uter pana la cinci embrioni fertilizati. Cu toate ca fertilizarea in vitro are rezultate foarte bune, cele mai mari dezavantaje sunt costurile (6000 ? 10000 dolari) si probabilitatea crescuta a unei sarcini multiple.

6. PLANIFICARE FAMILIALA: Pentru problemele de concepere cauzate de disfunctii sexuale psihologii specializati in acest domeniu ofera adeseori o solutie, atat pentru problemele femeilor cat si pentru cele ale barbatilor.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  Caloria.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!