Sari la conținut

Verifica clinica de fertilizare

Ratele de succes pentru tehnologiile de reproducere asistata variaza foarte mult intre clinici. Succesul este afectat de o multime de factori, incluzand tipul de procedura efectuat, sanatatea si varsta pacientilor si experienta clinicii.

Anual peste ocean sunt publicate statistici ale ratelor de succes ale diferitelor proceduri. Desi toate clinicile de fertilizare sunt obligate de lege sa raporteze datele la CDC in fiecare an, exista si unele clinici care nu raporteaza aceste date, deci raportul nu este 100% complet.

Dar uitandu-te la acest raport (clic aici)  iti poti face o idee cam care este rata de succes a diferitelor proceduri in functie de varsta pacientelor. Dar cum este succesul definit? Succesul poate fi definit in mai multe moduri – prin numarul de embrioni transferati, numarul de sarcini sau prin cel al nasterilor. Ceea ce te intereseaza pe tine este rata nasterilor de copii vii (preferabil nasteri singulare) printre femeile de varsta ta si cu acelasi diagnostic ca al tau care urmeaza un tratament similar cu tine.

Unele clinici refuza sa preia anumite paciente (peste o anumita varsta sau care sunt in improbabilitatea de a concepe) pentru a nu isi „strica” statisticile.  Si in Romania trebuie sa ai grija in momentul in care alegi o clinica de fertilizare si sa verifici rata ei de reusite uitandu-te la varstele pacientelor, diagnosticele si alte caracteristici ale clientilor pe care clinica ii trateaza in mod obisnuit. Mergi la una care are multe reusite in cazuri ca ale tale.

Citeste aici despre fertilizarea in vitro.

Care este numarul mediu de embrioni transferati intr-un ciclu IVF? Care este rata de nasteri singulare de copiii vii? Programele de fertilizare bune incearca sa maximizeze ratele de sarcina, in timp ce minimizeaza ratele de sarcini multiple. Nevoia de a transfera prea multi embrioni arata conditii de laborator insuficient de bune sau o tehnica de transfer a embrionilor mai putin rafinata.

Ofera clinica transfer electiv al unui singur embrion (TeSE). Care sunt ratele de nastere ale unui copil viu dupa TeSE?

Care sunt ratele sarcinilor cu embrion congelat si ratele de nastere? Pentru a maximiza numarul de sarcini care pot fi obtinute dintr-un singur ou (si scaderea nevoii de a lua medicamente de fertilitate suplimentare), este important sa cunosti experienta clinicii cu embrioni congelati. Ratele crescuute de sarcina din transferuri de embrioni congelati este de asemenea o indicatie indirecta a laboratoarelor si a procedurilor foarte bune.

Numarul conteaza! Daca o clinica efectueaza numai cateva cicluri ART in fiecare an, toate ratele de succes pot fi imprecise din punct de vedere statistic, iar o rata mica sau mare de succes poate fi consecinta sansei sau indemanarii si profesionalismului. Alege o clinica care are o rata mare de succes, bazata pe un numar mare de cicluri de fertilizare efectuate. 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  Caloria.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!