Sari la conținut

7 minciuni despre sarcină pe care oamenii adoră să le spună

Ţi s-a întâmplat vreodată, însărcinată fiind, să stai la un stop sau la o coadă şi câte o bătrânică să încerce să vorbească cu tine despre sarcina ta? Mie da, destul de des. 

Probabil că o făceau pentru că aveau un fel de nostalgie pentru perioada respectivă din viaţa lor. Dar aveau şi o agendă, vroiau să îmi vândă, din motive pe care încă nu reuşesc să le elucidez, unele dintre următoarele adevăruri false...

Arăţi mai urât dacă ai fată

Este o opinie pe care am auzit-o de multe ori şi care nu se justifică în niciun fel. Poate numai prin faptul că sună cumva dramatic – o fată îţi fură frumuseţea. Altfel, poţi să fii însărcinată cu o fetiţă şi să ai tenul perfect şi părul strălucitor. Precum şi să fii însărcinată cu un băiat şi să nu prea ai poftă să te uiţi în oglindă.

A doua sarcină şi naştere vor fi mai uşoare

Da, probabil, adică este posibil ca faptul că ştii la ce te aştepţi să te facă să te simţi mai relaxată. Deşi nu este neapărat adevărat întotdeauna. Altfel, fiecare naştere este unică şi oricât de mult ne-am dori ca ele să fie din ce în ce mai uşoare nu se întâmplă neapărat aşa. 

Cremele şi uleiurile împiedică vergeturile

Este normal să te sperii când vezi cât de mult se mai poate indinde pielea. Şi să te gândeşti că este absolut necesar să faci ceva. Doar că acel ceva nu sunt aplicările zilnice de uleiuri. De fapt poţi să le aplici, doar că asta nu are nici cea mai mică valoare în fata geneticii.

Sâni mari egal alăptare uşoară

De fapt cele două nu au niciun fel de legătură. Poţi avea sâni mici şi să alăptezi fără probleme. Aşa cum poţi şi să ai sâni mari şi să te chinui atunci când alăptezi. Poate singuru adevăr aici este că îţi cresc sânii atunci când se pregătesc de alăptare.

Vei mânca pentru doi

Cu excepţia faptului că eşti cel mai pofticios om care a trăit până în prezent sub teroarea restricţiilor, chiar nu te apuci să spargi frigiderul în sarcina. În primele luni îţi este greaţă, în ultimele ai arsuri stomacale...nu prea este loc de chiolhanuri.

Greţurile de dimineaţă sunt dimineaţa

Ar fi bine să fie aşa. Dar de fapt se întâmplă oricând. Mie mi se întâmplau mai ales seara şi bănuiesc că aveau legătură cu oboseala acumulată peste zi. În unele seri era chiar de nesuportat.

Alăptează, ca să slăbeşti mai repede

Alăptează pentru că este bine pentru copil şi bine pentru tine. În ce priveşte slăbirea, ei bine, aici este o altă poveste. Este dificil să faci ceva ca să slăbeşti atunci când te ocupi cu alăptatul. Şi nu întotdeauna slăbeşti din cauza alăptatului. De fapt, adesea, se întâmplă să rămâi destul de pufoasă şi să dai jos din kilograme atunci când termini cu alăptatul.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  adevarul.ro

  click.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!