Sari la conținut

8 mituri pe care fiecare graviduță le-a auzit măcar o dată în sarcină

De îndată ce femeile rămân însărcinate, ele sunt asaltate de sfaturile nesolicitate din partea oamenilor din jur. Numeroase mituri despre sarcină se transmit de la o generație la alta, povești pe care sigur și tu le-ai auzit măcar o dată în perioada sarcinii.

Iată 8 mituri despre sarcină:

Exercițiile fizice în sarcină sunt periculoase

Potrivit lui Johns Hopkins Medicine, chiar dacă nu obișnuiai să faci exerciții fizie înainte de a rămâne însărcinată, a face acest lucru în timpul sarcinii este un moment excelent pentru a începe. Exercițiile fizice includ mers pe jos, yoga sau chiar aerobic în apă. Graviduțele ar trebui să facă mișcare cel puțin de 3 ori pe săptămână.

Dacă ești însărcinată, nu poți călători cu avionul

Călătoriile sunt complet sigure în timpul sarcinii, atâta timp cât sarcina prezintă un risc scăzut. Potrivit Colegiului American de Obstetricieni și Ginecologi, femeile pot călători în siguranță cu avionul până la aproximativ 36 de săptămâni de sarcină. După aceea, majoritatea companiilor aeriene nu vor lăsa femeile să călătorească, în cazul în care ar trebui să intre în travaliu în timpul zborului.

Femeile se pot îngrășa cât doresc în timpul sarcinii

Expresia "mănâncă pentru doi" este total greșită. Bebelușul nu are nevoie de o cantitate mare de mâncare pentru a crește și pentru a se dezvolta corect, ci are nevoie de nutrienți și alimente sănătoase și calitative.

Grețurile matinale au loc doar dimineața

Potrivit March of Dimes, începând cu aproximativ șase săptămâni de sarcină, femeile pot începe să aibă grețuri matinale, însă grețurile matinale pot apărea în orice moment al zilei, nu doar dimineața.

După ce rămâi însărcinată, trebuie să scapi de pisică


De teama de a nu lua toxoplasmoză, femeile se pot gândi să-și dea pisica altui membru al familiei sau prietenilor.

Potrivit Spitalului Winchester, dacă femeile însărcinate au pisici care stau doar în interior și care sunt hrănite cu alimente speciale pentru pisici, riscul de a contracta toxoplasmoză este foarte scăzut. Pisicile care pot răspândi infecția sunt cele stau în aer liber și care mănâncă prada infectată. Interesant, însă, este că femeile sunt mai predispuse să facă toxoplasmoză din cauza consumului cărnii crude contaminate sau din consumul fructelor și legumelor care nu au fost corect spălate.

Dacă ai arsuri la stomac, înseamnă că bebelușul se va naște cu mult păr

Din păcate, conform Methodist, arsurile la stomac nu sunt un indiciu că bebelușii vor părul lung la naștere. Așa cum lipsa arsurilor la stomac nu înseamnă că femeile însărcinate vor avea un copil chel. Arsurile la stomac reprezintă un simptom al sarcinii care este cauzat de digestia lentă.

Este bine să bei câte un pahar de vin

Potrivit What To Expect, nu există o cantitate sigură de alcool pe care femeile să o bea atunci când sunt gravide. Cel mai bun lucru pe care poți să îl faci este să nu consumi alcool absolut deloc în timpul sarcinii, pentru a nu-i dăuna bebelușului.

Dacă rămâi însărcinată după 35 de ani, vei avea o sarcină cu risc

Motivul pentru care există un „risc” de a face copii după 35 de ani este că poate fi mai dificil să rămâi însărcinată. Există, de asemenea, o ușoară creștere a ratei avorturilor spontane. Dar dacă femeile sunt sănătoase și duc un stil de viață sănătos, nu există niciun motiv pentru a nu avea o sarcină sănătoasă la vârsta de 35 de ani sau mai mult.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!