Sari la conținut

A fost autorizat în SUA testul de sânge pentru detectarea complicațiilor legate de sarcină

Administrația Americană pentru Alimente și Medicamente (FDA) a autorizat primul test de sânge care detectează femeile cu risc de preeclampsie severă.

Preeclampsia este sindromul asociat sarcinii, caracterizat prin creșteri mari și moderate ale tensiunii arteriale. Aceasta reprezintă una dintre principalele cauze de mortalitate maternă și fetală la nivel mondial. În SUA, în ultimul deceniu, preeclampsia a apărut la 1 din 25 de sarcini, potrivit Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC).

Conform unui studiu, FDA a examinat datele de la peste 700 de femei însărcinate din 18 spitale din SUA.

Testul de sânge pentru identificarea biomarkerilor B-R-A-H-M-S PlGF plus KRYPTOR, și B-R-A-H-M-M-S sFlt-1 KRYPTOR, este un test imunofluorescent automatizat pentru determinarea cantitativă a concentrației factorului de creștere placentară (PlGF), respectiv a concentrației de tirozin kinază-1 de tip fms-like solubilă (sFlt-1), cunoscută și sub numele de receptor VEGF-1, în serul și plasma umană (EDTA), transmite un comunicat al companiei.

Acest test este primul test de acest gen, bazat pe biomarkeri din sânge, pentru evaluarea riscului al preeclampsiei severe, autorizat în SUA.
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!