Sari la conținut

Ananasul poate induce travaliul? Iată ce spun experții

Pe lângă faptul că este un fruct delicios și sănătos, plin de fibre, vitamine și compuși bioactivi, ananasul conține o enzimă numită bromelaină. Se crede că bromelaina ajută la dilatarea colului uterin și la declanșarea contracțiilor, spune Liesel Teen, asistentă de nașteri și fondator al site-ului și al contului de Instagram Mommy Labor Nurse.

Dr. Stephanie Hack, medic și fondatoarea podcastului Lady Parts Doctor, spune că legătura dintre bromelaină și dilatarea colului uterin nu a fost încă dovedit științific.

„Unele dovezi au sugerat că ananasul poate induce travaliul, însă, cu toate acestea, nu există dovezi științifice că acest lucru se poate întâmpla. Se crede că enzima bromelaină poate ajuta la dilatarea colului uterin, dar acest lucru nu a fost dovedit”, explică Dr. Hack.

Liesen Teen adaugă: „Pentru ca această metodă să fie cu adevărat eficientă, trebuie să mănânci între 8-10 de ananași, inclusiv miezul, deoarece bromelaina se află în miezul ananasului. Din păcate, miezul este partea cea mai tare și mai puțin aromată a ananasului”, explică Teen.

Există riscuri în consumul de ananas, pentru a provoca travaliul?

Riscurile în ceea ce privește consumul de ananas includ arsurile la stomac, stări de greață sau diaree. Un alt lucru de luat în considerare este că persoanele care sunt alergice la latex pot fi alergice și la ananas, avocado sau banane, mai ales în timpul sarcinii.

Ce alte alimente ajută la declanșarea travaliului?

S-a dovedit că și curmalele pot provoca travaliul. Cercetările arată că gravidele care au împlinit 37 de săptămâni și care consumă 6 curmale pe zi au travalii mai scurte, existând posibilitatea de a intra chiar în travaliu spontan.

O altă metodă frecvent cercetată în ceea ce privește inducerea travaliului este consumul de alimente picante.

Sursa
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!