Sari la conținut

Andreea Ibacka, sfaturi despre îngrijirea pielii în sarcină

Andreea Ibacka, însărcinată în 33 de săptămâni, a dezvăluit pe blogul personal la ce ritualuri de îngrijire ale pielii apelează pentru a ține vergeturile la distanță.

„...mi-ar plăcea să știi să te ferești în sarcină de produsele ce conțin retinoizi (retinoid și alte cuvinte compuse, în engleză). Cu alte cuvinte, o clasă de substanțe derivate din vitamina A. *de la dermatolog citire. Cât despre îmbogățirea rutinei tale de îngrijire a pielii în timpul sarcinii, află că uleiul anti-vergeturi poate face minuni! Acesta contribuie la reducerea posibilității formării vergeturilor în timpul sarcinii (dar și în timpul puseelor de creștere la adolescenți și în perioadele de creștere rapidă în greutate), a scris actrița pe blog, „ajunsă la 33 de săptămâni de sarcină (luna a 8-a), plus 8 kilograme, cu o ”talie” de 93 cm ce a pornit din 62. Și zero rupturi de piele, zero vergeturi sau cum mai vrei tu să le numești. Desigur, rămâne de reevaluat situația și post-partum…”

Andreea a povestit că  început să aplice uleiul vegetal pe piele încă din luna a doua de sarcină, în fiecare seară, după duș, pe toate zonele aflate „în creștere”, nu doar pe abdomen: bust, șolduri sau posterior.

Mai mult, actrița le-a sfătuit pe viitoarele mămici ca, după primele 6 luni de sarcină, să maseze burtica prin mișcări cât mai fine și mai superficiale, atunci când aplică uleiul anti-vergeturi, deoarece presiunea prea mare pusă pe burtică ar putea provoca contracții premature.

"În altă ordine de idei – și ultima, promit – singurele zile în care ar fi indicat să iei o pauză de la uleiul anti-vergeturi sunt cele premergătoare unei ecografii importante (săptămâna dinaintea fiecărei morfologii de trimestru, de pildă). Impregnat în straturile epidermei, uleiul distorsionează imaginea ecografică", a mai scris Andreea, viitoare mămică de fetiță. 

Sursa foto: andreeaibacka.ro


 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!