Sari la conținut

Avantajele sarcinii în anotimpul călduros. De ce e bine să fii gravidă vara

Când am aflat în februarie că am rămas însărcinată, eram în culmea fericirii. Medicii mi-au spus că termenul de naștere ar fi în luna octombrie. M-am gândit: e minunat, bebelușul meu va împărți o lună aniversară cu cele mai importante persoane din viața mea!
Apoi mi-am dat seama că, îndreptându-mă ușor către vară, burtica se face din ce în ce mai mare, iar mie îmi va fi foarte greu să mă descurc pe o vreme așa de călduroasă. Odată ce am stat să mă gândesc mai bine, am constatat că, de fapt, există foarte multe avantaje că sunt însărcinată în timpul sezonului cald.

Așa că, pune-ți cea mai drăguță rochie de graviduță și vezi partea bună a sarcinii în perioada de vară.

1.    Este un moment excelent pentru a face exerciții în aer liber

Mersul pe jos și înotul sunt cei mai buni prieteni ai unei mămici. Ambele oferă avantaje mari pentru cardio și sunt motivul perfect pentru a ieși din casă.  “Plimbarea este una dintre cele mai bune forme de exerciții fizice în timpul sarcinii”, spune Jennifer Johnson, specialist și fondator al fitforexpecting.com. Cercetările arată că exercițiile oferă o multitudine de beneficii atât pentru mămică, cât și pentru bebeluș. Acest lucru se traduce printr-o placentă mai bine funcțională și mai multe substanțe nutritive pentru micuțul tău care crește în burtică.
Tips: Poartă încălțăminte confortabilă și bea multă apă.
„Înotul oferă o ușurare necesară pentru creșterea sarcinii în greutate, umflarea, presiunea, slăbirea articulațiilor și căldura intensă de vară”, spune Johnson. Dacă alergi sau te plimbi, pâmântul poate fi inconfortabil, însă înotul este alternativa perfectă. Aerobicul în apă este favoritul multor graviduțe, deoarece este singurul loc în care se simt fără greutate, iar apa rece le răcorește.

Citește și: Ultimele luni de sarcină în timpul verii. Ghid de supraviețuire

2.    Fructe și legume din abundență

Majoritatea dintre noi știu deja cât de importanți sunt nutrienții din aceste alimente pentru mămică și pentru un copil sănătos. Conținând vitamine și substanțe nutritive importante precum carbohidrații care consumă energie, fructele și legumele sunt principalele elemente care ajută la dezvoltarea unui bebeluș sănătos.
“Pe vremea călduroasă, femeile au mai multe șanse să-și dorească să mănânce alimente mai răcoritoare și mai sănătoase cum ar fi fructe, legume crude și salate cu somon, carne de vită sau carne de pui”, spune Brigdet Swinney, autoarea cărții “Sfaturi practice pentru consumul sănătos de mâncare înainte, în timpul și după sarcină”.

3.    Soarele înseamnă vitamina D

Este important să nu stai prea mult în soare și să folosești cremă cu protecție solară, însă, petrecând câteva minute pe zi la soare, îți expui pielea la mai multă lumină UV, ceea ce o face să producă mai multă vitamina D.
„Deficiența de vitamina D este foarte frecventă în timpul sarcinii și poate duce la un risc mare de diabet gestațional, preeclampsie și vaginită bacteriană”, spune Swinney.
Desigur, există câteva surse de hrană în care găsim vitamina D, cum ar fi peștele, dar suplimentarea cu vitamina D este încurajată pentru că multe vitamine prenatale nu sunt suficiente și este dificil să o obții doar din alimente.

4.    Haine de graviduțe

Îmbrăcămintea de maternitate a devenit foarte vastă în ultimii ani. Acum există multe opțiuni adorabile în ceea ce privește garderoba unei viitoare mămici: rochii de vară, fuste, costume de baie și în general, haine foarte colorate și lejere.

5.    Este posibil ca bebelușul tău să nu se îmbolnăvească cu RSV dacă este născut în lunile de vară.

„Virusul respirator sincițial (RSV) este un virus extrem de contagios care provoacă o infecție a tractului respirator”, spune dr. Jonathan M. Espana. RSV poate fi grav pentru bebelușii prematuri sau pentru cei care suferă de probleme cardiace și pulmonare, în special pentru cei în vârstă de 6 luni și chiar mai mici.
„Sezonul RSV este, în general, în perioada octombrie-mai, astfel încât bebelușii născuți în lunile mai calde sunt mai puțin predispuși să îl primească”, spune dr. Espana.

6.    Hidratarea este ușoară și gustoasă

Este esential să fii foarte bine hidratată pe parcursul sarcinii și după, dar mai ales în timpul zilelor caniculare. Odată ce ai obținut doza zilnică de apă, te poți răsfăța cu un cocktail fără alcool cu gust delicios și aspect plăcut.

7.    Vacanță

Vara oferă adesea vacanțe și timp departe de locul de muncă, ceea ce poate fi excelent dacă ești în prima perioadă de sarcină, spune Juli Fraga, psiholog.
Ba mai mult vara este unul dintre acele momente din an când poți să optezi pentru o evadare romantică cu partenerul tău.
“Sarcina este perioada perfectă pentru ca partenerii să se conecteze și să petreacă timp de calitate împreună înainte de trecerea de a fi parteneri la a fi părinți”, spune Fraga.

Citește și: Vacanța de vară în timpul sarcinii. Recomandări pentru o călătorie reușită

Mămici cu burtici, voi cum vă descurcați în zilele călduroase de vară?

Sursa:

Sursa foto: FreePik

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!