Sari la conținut

Bagajul gravidei: 5 lucruri pe care NU trebuie să le împachetezi. Recomandările moașei

 Ai intrat deja în ultima lună de sarcină iar nerăbdarea ta nu are limite? Sunt ferm convinsă că ți-ai făcut deja bagajul gravidei și că verifici în fiecare zi să nu-ți lipsească nimic din geantă. Hăinuțe, vată, absorbante, betadină, acte și așa mai departe. Mai ales dacă vei naște la un spital de stat. Însă ai grijă la lucrurile pe care nu trebuie să le împachetezi! Descoperă în articol recomandările unei moașe.

Cu siguranță ai citit zeci de articole cu ce ar trebui să conțină bagajul pentru maternitate. Și, cu siguranță, ai primit zeci de sfaturi de la rude sau de la prietene cu ce trebuie napărat să ai la tine. Însă îți propun să faci un “inventar” la lucrurilor de care nu ai nevoie cât timp vei fi în spital, o listă întocmită de Louise Ryan, o moașă din Australia, cu o experiență de peste 15 ani.

Laptop / iPad

Tehnologia modernă a pus atât de mult stăpânire pe viața omului modern încât nu e de mirare că o viitoare mămică nu se desparte de tabletă or de laptop. Două device-uri total inutile atunci când te pregătești să aduci pe lume un copil. Indiferent cât de workaholică ai fi și mai ales dacă ai ales să naști natural, nu vei avea timp de gadgeturi. Singurul lucru care îți este de folos este… telefonul și epidurala!

Haine mulate

Din păcate, multe femei cred că odată cu nașterea vor scăpa și de “burtică”. Așa că își pun în bahaje și blugii skinny și sutienele cu push up. Total greșit! Chiar dacă ai scăpat de o mare parte din kilogramele în plus odată cu naşterea, burtica nu se va dezumfla ca prin minune.

►Citește și Ce îşi pun în bagajul de maternitate femeile din alte părţi ale lumii

Alcool

Ce-i drept, după un travaliu lung și dureros sau după ce trece efectul anesteziei pentru cezariană, orice mămică simte nevoia de un pic de... tărie. Însă alcoolul nu este recomandat! Nici măcar sub forma unei sticle de șampanie pentru a sărbători fericitul eveniment. Louise Ryan a povestit pentru cei de la KidSpot o scenă mai puțin obișnuită: “Am intrat în salonul unei mămici care tocmai născuse și am dat acolo peste 15 vizitatori. În tot acest timp, nou-născutul, care era lângă patul mamei, urla de foame. <Să punem bebelușul la sân ca să mănânce?>, am întrebat-o pe mămică. Iar aceasta mi-a răspuns: <Puteți să-mi aduceți niște pahare de șampanie pentru mine și vizitatorii mei? N-am apucat să bem încă!>”.

Ondulatorul / placa de păr

După ce noul membru a-l familiei vine pe lume nu prea mai este timp de cochetării. Deloc, chiar! Prin urmare, nu vei mai avea timp să-ți aranjezi părul nici cu placa nici cu ondulatorul, indiferent cât de bine îți dorești să arăți în pozele cu bebe.

Reviste, cărți

Nu vei avea timp de așa ceva! Și nici starea emoțională nu îți va permite să citești o carte sau să te uiți pe vreo revistă. Louise povestește un alt episod amuzant: “în cazul unei mămici care tot completa integrame a trebuit să i se facă o cezariană de urgență. Am intrat în salon ca să o pregătesc, iar ea mi-a spus foarte revoltată că nu și-a terminat integrama, îi mai lipsea un cuvânt. Toată ziua nu m-am oprit din râs!”.

În concluzie, verifică-ți din nou bagajul de maternitate și elimină din el lucrurile de care nu vei avea nevoie în spital!

Sursa: KidSpot

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  Caloria.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!