Sari la conținut

Beneficiile consumului de pepene, în timpul sarcinii

Pepenele verde este un fruct cu conținut scăzut de calorii, despre care se știe că vindecă simptomele comune ale sarcinii, cum sunt grețurile matinale, crampele musculare și arsurile la stomac.

Pepenele verde este bogat în minerale, vitamine și apă și poate ajuta la reglarea tensiunii arteriale. Cu toate acestea, consumul excesiv poate duce la reacții nedorite.

► Citește și: Beneficiile miraculoase ale sucului de pepene

Iată beneficiile consumului de pepene verde, în sarcină:

Pepenele verde ameliorează arsurile la stomac

Femeile însărcinate suferă, de obicei, de probleme digestive precum arsuri la stomac și aciditate. Pepenele verde ameliorează aceste probleme prin calmarea stomacului.

Pepenele verde reduce umflarea mâinilor și a picioarelor

Umflarea ușoară a mâinilor și picioarelor (edemul) este frecventă în timpul sarcinii. Conținutul mare de apă prezent în pepene verde reduce blocajele din vasele de sânge și din mușchi, tratând astfel edemul.

Pepenele verde atenuează grețurile matinale

Să bei un pahar cu suc proaspăt de pepene verde dimineața, în timpul sarcinii, este o idee excelentă. Proprietățile energizante și nutriționale ale pepenelui verde ajută, de asemenea, la atenuarea grețurilor matinale.

Pepenele verde previne deshidratarea

Deshidratarea duce la contracții premature și determină nașterea prematură. Femeile însărcinate ar trebui să bea multă apă pentru a preveni deshidratarea. Pepenele verde conține aproximativ 90% apă, iar consumul acestuia este o modalitate excelentă de hidratare.

Pepenele verde ameliorează crampele musculare

Corpul unei femei însărcinate trece prin multe schimbări. Creșterea în greutate în timpul sarcinii și fluctuația hormonilor pot duce la dureri musculare și osoase. Consumul de pepene verde ajută organismul să facă față schimbărilor din timpul sarcinii și ameliorează crampele musculare.

Pepenele verde are efecte diuretice și detoxifiante

Pepenele verde ajută la eliminarea toxinelor dăunătoare din organism. Stimulează funcția rinichilor, ajută ficatul să proceseze amoniacul și crește fluxul de urină fără a solicita rinichii.

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!