Sari la conținut

Beneficiile miraculoase ale sucului de pepene

Pepenele verde este un fruct care curăță, alcalinizează și mineralizează organismul, îmbunătățind sănătatea în numeroase moduri. Aparținând familiei Cucurbitacee, pepenii verzi sunt rotunzi, alungiți sau sferici, de culoare verde deschis sau închis.

Fructul este plin de apă, mai exact 92% din el conține apă, precum și beta-caroten, acid folic, vitamina C, vitamina B5 și cantități mici de B1, B2, B3 și B6. Pepenele este bogat în minerale esențiale, cum ar fi calciu, magneziu, fosfor, potasiu, sodiu și cantități mici de cupru, fier și zinc. El conține pigmentul roșu corotenoid licopen, care este un antioxidant puternic, precum și citrulină, un alt compus important și benefic.

Citește și: Suc de pepene pentru bebeluși și prichindei, gata în maximum 10 minute

Sucul de pepene verde este incredibil de sănătos. Iată câteva dintre beneficiile sale:

1. Este alcalin, ceea ce înseamnă că neutralizează aciditatea în organism și previne bolile cronice precum cancerul. Protejează împotriva paraziților, a bacteriilor dăunătoare, a virușilor și a ciupercilor.

2. Conținutul ridicat de licopen combate inflamația, ameliorează și vindecă afecțiunile inflamatorii, cum ar fi artrita.

3. Poate reduce proteina C-reactiva (CRP), o măsură a inflamației la nivelul corpului legată de răspândirea artritei și a bolilor de inimă și este, de asemenea, bogat în carotenoida beta-criptoxantină care ameliorează simptomul artritei reumatoide și tratează afecțiunile dureroase ale articulațiilor inflamatorii.

4. Are efect laxativ care îmbunătățește regularitatea, calmează tractul gastrointestinal, reglează nivelul pH-ului, tratează refluxul de acid și luptă împotriva inflamației și a acidității. Este, de asemenea, excelent în tratarea constipației.

5. Fiind bogat în diferite minerale, sucul de pepene verde alimentează electroliții pierduti după un antrenament și tratează simptome precum dureri musculare, spasme, stări de agitație, dureri de cap frecvente, insomnie, palpitații ale inimii, oboseală și amețeli.

6. Îmbunătățește sănătatea ochilor fiind bogat în beta-caroten (pro-vitamina A) care este transformat în vitamina A (retinol) în organism. Acesta previne problemele oculare cum ar fi degenerescența maculară legată de vârstă, cataractă și orbirea de noapte.

7. Este bogat în apă și fibre, astfel încât consumul lui creează un sentiment de sațietate, curăță corpul de toxine și ajută la pierderea în greutate.

8. Fiind bogat în antioxidanți, licopen și alte vitamine și minerale esențiale, sucul de pepene verde reduce riscul de accident vascular cerebral și boli de inimă. Licopenul reduce grosimea stratului intern al vaselor de sânge, micșorând riscul de infarct miocardic.

9. Este o băutură eficientă de detoxifiere care accentuează metabolismul și eliminp tot felul de toxine din organism.

10. Licopenul reduce stresul oxidativ și inflamația în cazul alergiilor și astmului, iar consumul de suc de pepene verde ridică răspunsurile imune în prevenirea atacurilor.

11. Citrulina de aminoacizi din pepenele verde, care este în cea mai mare concentrație în coaja albă, împreună cu vitamina C, sparge pietrele la rinichi, detoxifică rinichii și vezica urinară și luptă împotriva inflamațiilor cauzate de radicalii liberi. Sucul de pepene verde acționează ca un diuretic, reținând retenția apei, prevenind balonarea și combaterea tractului urinar.

12. Sucul de pepene verde relaxează și dilată vasele de sânge și sporește nivelul de energie și rezistență, astfel încât poate acționa ca Viagra, tratând disfuncția erectilă ușoară.

13. În plus, semințele de pepene sunt bogate în nutrienți, grăsimi sănătoase și minerale precum magneziu, fier și zinc. Prin urmare, suprimă apetitul, energizează corpul, întăresc părul, pielea și unghiile, accelerează metabolismul și previne anemia, oboseala, depresia.
Cu toate acestea, în ciuda nenumăratelor beneficii ale acestui fruct, consumul său excesiv poate avea efecte adverse. Pentru a evida tulburările de somn din timpul nopții, asigură-te că mănânci acest fruct sau bei suc de pepene verde dimineața pe stomacul gol sau mai devreme în timpul zilei. Spală pepenele cu mult înainte de a-l consuma și înfășoară-l cu folie și bagă-l la frigider pentru a-i păstra prospețimea.

Citește și: Trucuri pentru mămici: Cum alegi cel mai dulce pepene

Poți prepara singură acasă suc de pepene. Noi am obținut 1 L de suc astfel:
-    2 felii mari de pepene verde
-    1 lămâie
Am îndepărtat sâmburii din feliile de pepene, le-am tăiat bucăți și le-am băgat la blender. Am stors lămâia și am adăugat-o peste sucul de pepene, amestecand compoziția. Poți folosi o lămâie întreaga așa cum am procedat noi sau poți folosi o jumătate de lămâie, în funcție de cât de acrișor preferi sucul. Îl poți servi cu câteva cuburi de gheață sau simplu.

Sursa:

Sursa foto: FreePik

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!