Sari la conținut

Trucuri pentru mămici: Cum alegi cel mai dulce pepene

Vezi gGalerie foto

Cum poți trece peste o zi caniculară, ce stă sub incidența codului portocaliu? Dacă nu ești în vacanță, la munte ori la mare, și nici aerul condiționat nu îl suporți prea bine, cel mai la îndemână este să savurezi o felie de pepene roșu rece. Dar, cum îl alegi pe cel mai potrivit?

Poate, te întrebi ce este atât de greu să alegi un pepene?! Însă, de câte ori nu ți s-a întâmplat să te întorci de la piață convinsă că ai făcut alegerea potrivită și să constați că ai greșit? Că pepenele pe care l-ai luat nu este tocmai dulce? Recunosc, mie mi s-a întâmplat, în ciuda trucului pe care l-am deprins de la tatăl meu, pe vremea când eram copil și mergeam cu el la piață: să-l lovești ușor și să-l asculți cu urechea. Dacă “suna a gol”… era perfect! În plus, vânzătorul îi mai făcea și un “dop” cu cuțitul, din care tata gusta mai ceva ca un somelier.

►Citește și Răsfăț de vară: 7 lucruri neștiute despre pepenele roşu

Între timp, am aflat că, pe lângă trucul din copilărie, mai sunt și alte “metode” pe care le poți aplica atunci când vrei să cumperi un pepene roșu. Intră în galeria foto și află recomandările celor de la BrightSide, recomandări pe care le-au primit de la cultivatorii de pepeni.

Tu ce alte trucuri cunoști?

 

Galerie foto

 • Caută un loc galben pe suprafaţa pepenelui.
 • Verifică forma!
 • Atenţie la greutate!
 • Analizează codița.
 • Apasă coaja pepenului, în diferite locuri, pe suprafaţa sa.
Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  Caloria.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!