Sari la conținut

Beneficiile uleiului de măceșe, în timpul sarcinii

Măceșele sunt recomandate în rutina de îngrijire a pielii, mai ales în timpul sarcinii. Beneficiile pe care le oferă măceșele sunt nenumărate atât în sarcină, cât și în perioada postpartum.

Uleiul de măceșe este folosit de mult timp în dermatologia clinică și estetică, datorită conținutului său ridicat de vitamine, acizi grași esențiali și fenoli.

Iată care sunt beneficiile uleiului de măceșe, în timpul sarcinii:

Uleiul de măceșe crește producția de colagen

Colagenul este una dintre componentele de bază ale pielii, care îi conferă acesteia fermitate și elasticitate. Pe măsură ce îmbătrânim, nivelul de colagen scade, iar pielea își pierde elasticitatea. Există mai multe studii care au arătat că măceșele previn degradarea diferitelor tipuri de colagen și favorizează producția acestuia în piele.

Uleiul de măceșe hidratează pielea

Hidratarea pielii este esențială pentru femeia însărcinată. Din acest motiv, cantitatea substanțială de acizi grași esențiali pe care o are acest ulei contribuie la menținerea unei bariere funcționale a pielii.

► Citește și: Piele uscată în timpul sarcinii: cauze, tratament și prevenire

Măceșele acționează ca un antioxidant

Suprafața pielii are capacitatea de a absorbi uleiurile cu ușurință. Acest lucru permite antioxidanților prezenți în măceșe să pătrundă adânc în țesut. Potrivit unui studiu publicat de Clinical Interventions in Aging, aceste componente previn îmbătrânirea celulelor pielii.

Uleiul de măceșe stimulează circulația sângelui

Utilizarea uleiului de măceșe îmbunătățește circulația, deoarece reglează fluxul de sânge. La rândul său, stimulează furnizarea de substanțe nutritive către toate celulele corpului.

Uleiul de măceșe contribuie la vindecarea rănilor

Un studiu publicat în revista Plant Medical a concluzionat că măceșele au proprietăți benefice pentru vindecarea rănilor. Mai mult decât atât, uleiul de măceșe folosit în timpul sarcinii ajută la prevenirea apariției vergeturilor.

Uleiul de măceșe atenuează anumite pete ale pielii

Petele de pe piele apar ca urmare a expunerii la soare, a modificărilor hormonale sau a consumului anumitor medicamente. Cu toate acestea, vitamina A din măceșe constă din retinoizi care reduc leziunile pigmentate și alte semne de îmbătrânirie a pielii.

► Citește și: 7 beneficii ale uleiul de cocos, în timpul sarcinii

Uleiul de măceșe ajută la prevenirea apariției celulitei

Nu există soluții magice care elimină definitiv celulita de pe piele. Cu toate acestea, utilizarea uleiului de măceșe în timpul sarcinii poate ajuta la menținerea pielii sănătoase.

Uleiul de măceșe previne ridurile

Vitamina A, C și E din uleiul de măceșe lucrează împreună pentru a menține pielea sănătoasă. De fapt, ele chiar ajută la prevenirea îmbătrânirii cauzate de expunerea prelungită la razele ultraviolete.

Uleiul de măceșe reduce anumite afecțiuni dermatologice

Uleiul de măceșe conține antioxidanți care pot reduce inflamația. Prin urmare, uleiul de măceșe este util pentru atenuarea iritației, eczemelor și alte boli ale pielii, precum psoriazis și dermatită.

Sursa
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!