Sari la conținut

Care a fost primul lucru pe care mi l-am cumpărat, în sarcină

Atunci când te gândești că urmează să devii mamă, una dintre primele emoții, pe lângă bucurie, este aceea de teamă: oare cum o să fie, oare cum să mă pregătesc, oare de ce am nevoie?! Ei, dar până la a naște, te confrunți cu perioada sarcinii, deloc ușoară. Inclusiv pe parcursul celor nouă luni ai nevoie de o mulțime de lucruri noi, pentru tine ca femeie, dar și pentru bebeșulușul din burtică. Cum am procedat eu? Ei bine, din superstiție am amânat cât mai mult perioada în care să îmi cumpăr lucruri specifice femeilor gravidelor: ulei împotriva vergeturilor doar de prin săptămâna 14, haine de graviduță pe la 15-16 și restul... ulterior!

 

La ce nu am spus, însă, pas? La adaptorul de centură de siguranță pentru gravide! Pentru că încă de când am văzut cele două linii pe testul de sarcină am simțit o nevoie acută de a-mi proteja fătul, mi-am cumpărat adaptor de centură de siguranță – chiar dacă, evident, nu era nici urmă de burtică de gravidă!

Pe parcursul celor nouă luni nu am plecat fără adaptorul meu de centură nici în alte țări, știind că acolo voi închiria o mașină și va trebuie să mă protejez nu doar pe mine, ci și puiul din burtică

De ce să porți adaptor de centură de siguranță?

Deși pot înțelege de ce femeile gravide nu sunt obligate să poarte centura de siguranță (în caz de impact, centura se tensionează, iar partea orizontală presează burta, lucru ce se poate dovedi foarte periculos), nu pot înțelege de ce nu sunt promovate aceste adaptoare, sau, și mai mult, de ce nu există obligativitatea folosirii acestora. Este estențial să înțelegem că, inclusiv la un impact minor, primul lucru care se va izbi de volan va fi burtica ce poartă bebelușul! Nu este nevoie de sute de kilometri la oră, nici de izbire frontală în altă mașină, într-un copac sau în alte obstacole puternice. E suficientă, spre exemplu, o frână mai puternică, pentru a lovi bebelușul din burtică.

Așadar, adaptorul de centură de siguranță este un must-have al gravidelor!

Cum funcționează adaptorul de centură de siguranță?

Acest adaptor este, de fapt, o pernă subțire care se așează pe scaun și se prinde de spătar cu o curea proprie, prin spatele scaunului. Apoi te așezi pe pernă, fixezi centura normal, iar partea orizontală a centurii o prinzi de perna de sub șezut cu niște capse. Practic, acest adaptor nu face altceva decât să să mute centura de pe burtă, sub ea, fără a afecta funcționarea corectă a centurii auto. În caz de impact, centura se tensionează normal, numai că te fixează de scaun fără a pune presiune pe burtă.

De unde poate fi achiziționată o astfel de centură? Găsiți aici mai multe modele și prețuri

Multă sănătate și… aveți grijă de bebe!

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!