Sari la conținut

Ce este la modă acum în materie de naştere

Ai spune că naşterea este un fenomen atât de natural încât nimic nu s-a schimbat la acest capitol. Însă şi aici moda îşi spune cuvântul. Şi vechile practici sunt înlocuite cu unele noi. Uite cum este o naştere modernă.

Foto cu burta la vedere

Se făceau şi înainte fotografii în perioada sarcinii. Însă încercau să fie cât mai romantice, cu două perechi de braţe îmbrăţişând burtica frumos ascunsă în haine largi. Acum însă totul este cât mai la vedere. Aşa că musai să pictezi burta şi să o fotografiezi cât mai de aproape.

Travaliu cu mâncare

Înainte femeilor care năşteau li se cerea să nu mănânce. Multe, multe ore. Acum se aude un val uriaş de protest: „Vrem să mâncăm!” Şi doctorii au început să se conformeze, ba chiar să compună meniuri în funcţie de momentul travaliului.

Travaliu în comunitate

La început mamele năşteau doar cu personalul de la spital. Apoi au început să fie pregătiţi şi taţii pentru acest moment şi să li se accepte prezenta în sala de naşteri. Noi suntem în acest moment. Dar în vest acum se procedează altfel – la naştere participa o întreagă mulţime, de la prieteni până la membri ai familiei. Sună a petrecere.

Travaliu în orice poziţie

Înainte întâmpinai contracţiile stând pe spate. Acum ţi se permite să te mişti şi să faci orice crezi că îţi aduce un pic de speranţă de alinare, de la stat pe o minge pentru gravide, până la a face un duş.

Tehnici de micşorare a durerii în travaliu

Până acum medicamentele erau cele folosite în mod normal. Acum însă încep să se practice alte metode, de la gazul ilariant până la hipnoză.

Naşterea anunţată instant

Acum, cu reţelele de socializare, toată lumea ştie când ai născut, cum arată bebeluşul şi, eventual, şi ce gânduri ai tu chiar înainte de eliminarea placentei. Şi dacă îți place perfecțiunea mai ai şi un folograf la dispoziţie, pentru ca imaginile să fie mai artistice, nu poţi publica chiar oricum.

Mama face totul

În ultima vreme femeile au ajuns la concluzia că nu mai au nevoie de medici şi de metodele lor insensibile şi învechite. Acum este la modă să îţi scoţi singura propriul copil.

Placenta se păstrează

Există obiceiuri în alte părţi ale lumii de a păstra placenta şi de a o mânca. Acum însă se păstrează cu grijă în bănci special amenajate, nu se ştie dacă nu te va salva de vreo boală mortală.

Tu ce părere ai despre aceste trenduri în materie de naştere?

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  adevarul.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!