Sari la conținut

Ce faci daca racesti?

Sezonul gripei este o reala amenintare pentru femeile insarcinate. Dar din  pacate, virusurile nu tin cont daca esti sau nu insarcinata. gripa si raceala in timpul sarcinii trebuie tratate cu multa atentie pentru ca o asfel de problema este mai greu de rezolvat pentru sistemul tau imunitar, mai slabit in cursul sarcinii, dar si pentru faptul ca medicamentele traditionale, foarte eficiente, sunt interzise in timpul sarcinii.

Iata de ce, in plin sezon al gripei, este esential sa previi orice imbolnavire specifica anotimpului rece. Daca nu poti sta departe de zonele aglomerate si s-a intamplat sa racesti in sarcina, viziteaza-ti urgent medicul si urmeaza intocmai tratamentul prescris de acesta.

De ce simptomele racelii in sarcina iau o forma mai grava decat cele clasice? Pentru ca in perioada graviditatii, sistemul imunitar functioneaza mai lent, pentru a nu provoca organismului reactia de respingere a fatului. Consecinta acestui mecanism natural se reflecta intr-o imunitate scazuta in fata virusurilor si bacteriilor. Asadar, ai mai multe sanse de a petrece ziel intregi cu nasul infundat, gatul dureros si ameteli.

In cazul gripei, simptomele sunt de regula durerile musculare, febra (care poate sa fie periculoasa pentru bebelus), frisoanele si starile de greata.
Tratamentul clasic al racelii, cu pilule si decongestionante nazale, poate fi periculos pentru fat in primul trimestru de sarcina (cand organele sunt in plina formare). Iata de ce medicii recomanda remedii naturiste, fara efecte secundare asupra mamicii si a fatului. Printre acestea, se numara:

1. Odihna prelungita
2. Hidratare intensa (minimum 2 litri apa pe zi)
3. Sucuri naturale, proaspat stoarse, bogate in vitamina C
4. Vitaminele prenatale, prescrise de medic, pot intari sistemul imunitar.
5. Alimentele bogate in nutrienti si vitamine, precum citricele, capsunele, pepenele galben, kiwi, mango, papaya, broccoli, varza rosie, rosiile, spanacul, ardeiul rosu si carne bogata in zinc (curcan, vita si oua)
6. Usturoiul proaspat este bogat in compusi care distrug virusurile, precum si condimentele anti-virale (scortisoara, nucsoara, cuisoarele)
7. Umidificatorul de camera ajuta la decongestionarea nazala
8. Gargara cu sare atenueaza durerile in gat
9. Spray-urile naturale cu solutie salina desfunda nasul si sunt sigure in sarcina.
10. Supa de pui contine cisteina, substanta cu proprietati antiinflamatorii.
11. Durerile in gat se pot vindeca cu o pasta din miere, usturoi pisat si lapte cald (alicina din usturoi si acizii fenolici din miere au actiune antiseptica si antibacteriana).
12. Bomboanele naturale cu salvie calmeaza iritatiile gatului.
13. Febra scade cu o infuzie calda cu flori de tei miere sau cu cataplasme cu otet de trandafir.
14. Tusea se poate trata cu cataplasme de mustar cu cartofi fierti, aplicate pe piept.

Produsele farmaceutice pe baza de aspirina, naproxen sau ibuprofen nu sunt recomandate in timpul graviditatii, mai ales in primul trimestru.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!