Sari la conținut

Ce fructe accelerează procesul travaliului? Expertul în nașteri ne răspunde

Pentru unele femei, travaliul activ poate dura doar câteva minute, însă pentru majoritatea femeilor, travaliul durează între 8 și 12 ore la prima naștere și aproximativ 5 ore la a doua sau a treia naștere, potrivit Serviciul Național de Sănătate Britanic (NHS).

Emma Armstrong, (The Naked Doula) expert în nașteri, a dezvăluit ce fructe ar putea ajuta la accelerarea travaliului. Ea a precizat că fructele minune sunt curmalele: „Curmalele sunt considerate un adevărat medicament. Oamenii de știință spun că acestea conțin mai mult de 10 substanțe considerate esențiale pentru bunăstarea corpului uman și pentru sănătate.”

► Citește și: Ananasul poate induce travaliul? Iată ce spun experții

În ceea ce privește beneficiile consumului de curmale pentru accelerarea travaliului, Emma a explicat: „Curmalele oferă energie, ajută țesuturile musculare și celulele nervoase să se dezvolte și sunt deosebit de benefice pentru cei care se simt destul de epuizați din cauza valorii lor calorice ridicate. De aceea sunt o sursă grozavă de energie pentru femeile care se află în travaliu.”

Curmalele au un efect asemănător oxitocinei, crescând sensibilitatea uterului și stimulând contracțiile. De asemenea, ele reduc șansele de hemoragie postpartum.

Un studiu a arătat că femeile care au mâncat 6 curmale mici sau 3 curmale mari pe zi în ultimele patru săptămâni de sarcină au fost cu 74% mai dilatate, având 21% mai multe șanse de a intra în travaliu în mod spontan și 77% șanse de a avea un travaliu mai scurt.

► Citește și: Dilatarea colului uterin: etapele tavaliului, în imagini

Un alt studiu, care a fost publicat în Journal of Midwifery & Reproductive Health, a constatat că femeile însărcinate care au mâncat 70-75 de grame de curmale pe zi după a 37-a de săptămână de sarcină au avut 68% mai multe șanse de a avea o naștere vaginală de succes, după inducerea travaliului.

Explicând în continuare beneficiile curmalelor, Emma a spus că acestea sunt bogate în fibre, ceea ce poate scădea riscul de diabet gestațional și preeclampsie. Curmalele conțin, de asemenea, potasiu, care ajută la reglarea tensiunii arteriale și vitamina K, care ajută la coagularea eficientă a sângelui. Cu toate acestea, Emma a spus că persoanele care au boli de rinichi ar trebui să fie precaute când mănâncă curmale și ar trebui să discute cu medicii.
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!