Sari la conținut

Cele mai frumoase nume romanesti de fete

Cele mai frumoase nume romanesti de fete sunt cele ale mamelor si surorilor noastre, cele ale femeilor pe care le-am admirat sau cu care am fost prietene, facand planuri impreuna.

Sunt si cele ne suna atat de familiar incat avem impresia ca ne-am nascut cu ele in sange. Nu sunt neaparat nume care au aparut prima oara in Romania. Unele au origine latina, altele germana sau slava, insa au fost schimbate astfel incat sa sune romaneste si sunt de atat timp in jurul nostru incat le simtim ca fiind ale noastre.

Foto: www.fotovideobrasov.ro

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
 • mihaela

  Alida, Patricia, Zaraza?! Astea sunt nume romanesti?! Clarisa, Daria, sau o facatura ca Viorela?! Halal nume romanesti! Halal autoare de articol! Articol de doi lei!

 • Vlad

  Sunteti subiectivi. Emilia, Carmen, Alexandra nu sunt nume frumoase?

 • emil

  Silvana e de rasul curcilor. Mai bine suna Silvia.

 • Valentina

  Ce vorbiti voi, mai? Poate vrei sa spuneti "numele cele mai folosite".

 • alexandra

  bine ca Anica si Crenguta sunt in lista celor mai fumoase nume, dar Alexandra nu. laughing))) e minunat articolul

 • nevarmaind

  Pe ce baza s-a facut acest top?
  Doar sa mai umplem o pagina de net, si s-a aplicat metoda dadaista?

 • sma

  Voi cititi ce scrieti???
  Minunat, in frumoasa lista de nume ROMANESTI avem Agatha si Eliza, dar n-avem Smaranda...

 • Nicu

  Catrinel este diminutiv de la Ecaterina.

 • elle

  Daca si Clarisa si Patricia sunt nume romanesti, eu sunt popa catolic. Si cum adica "romanesti chiar daca n-au aparut primaoara in Romania"? Ori sunt pur romanesti gen Doina, Simina, Ruxandra, Raluca, Malina, Miruna, Despina, ori sunt nume biblice (Elena, Ana) ori sunt nume imprumutate (de ex. slave: Tatiana, Nadia). Ati facut o varza din toate, dar la romani merge orice.

 • Username-ul tău...

  Andreea inseamna barbat - vine din greaca - e nume de barbat in Itaia si lumea germanofona. Nu exista echivalent feminin pentru vorbitorii de limba franceza ori engleza! Aproape toate Andreele din Romania au pana in 40 de ani, oare de ce? Cum poate fi nume de fata: Andreea? O fata poate fi barbata? (exista si barbati lasi/ fricosi, dar parosi - cu foarte mult par pe piept si membre) Andros-Androgin-Android fac desigur parte din aceeasi familie cu acest nume recent de FATA aparut in RSR.

 • ADnaNA

  Alexandriiina, evident! ALEXandra e o inventie... aparuta si la noi dupa 1950. Daniela, evident, ci nu DA NA. Ambele inovatii sunt desigur de data recenta, alaturi de hiperfolosita Andreea - ca si ALINA. De ce foarte putine din numele astea erau purtate de bunicile si strabunicile voastre, nascute cand Romania avea o populatie de 20 de milioane ...oare de ce?

 • tornado

  care este principiu dupa care ati cosiderat ca sunt cele mai frumose ??? poti fi f f subetiva !da subetiva dar cine sunteti dv sa puteti spune ca sunt cele mai frumose !!??

 • Musat

  @mihaela "zaraza" din rusa se traduce ca "infectie"

  Iar Larisa, Vera (Credinta), Nadia (de la nadejde) sunt nume slave..

Trimite un comentariu
Sunt tătic necenzurat
Abonează-te la newsletter

adevarul.ro
..

Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!


adevarul.ro