Sari la conținut

Cezariana in imagini

Fotografa Jessica Bender a fost rugata de prietena sa sa ii fie alaturi la nasterea fiului ei prin cezariana. Ea a fost imediat de acord si a putut sa faca o poveste a nasterii prin imagini, asa cum nu am mai vazut. 

Jessica Bender povesteste despre prietena sa, aflata la a doua cezariana, ca era foarte calma si fericita ca isi va intalni bebelusul. Mai degraba era stresata ea, ca nu va rezista sa vada operatia, asa cum o avertizasera asistentele. Dar, dimpotriva, a trecut cu bine prin taierea tuturor straturilor, iar cand capul copilului a aparut a fost cu totul uimitor, dupa cum a marturisit. 

Mama, foarte calma, in timpul operatiei. Intrucat operatia se efectueaza in urma unei anestezii nu se simte deloc durerea.

Mai multi doctori participa la efectuarea inciziei. Mama nu poate vedea ce se intampla, intrucat exista un paravan.

Scoaterea bebelusului

Taierea cordonului ombilical, dupa care mama va ramane in continuare pe patul de operatie pentru scoaterea placentei si coasere, in timp ce bebelusul este sters, cantarit etc

Primele ingrijiri si scorul Apgar.

Intalnirea. Intrucat operatia de cezariana nu s-a terminat, mama nu il poate lua inca pe bebe in brate. La noi trece cel mai adesea o perioada intre 12 si 24 de ore pana cand bebele este luat in brate de catre mama lui. Dar nu trebuie sa fie neaparat asa.

Vezi si Video nastere prin cezariana - animatie si filmare operatie

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  adevarul.ro

  click.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!