Sari la conținut

Combata retentia de apa, cu... apa

Retentia de apa este un simptom frecvent in timpul sarcinii. Extrem de suparator, fenomenul este unul din necazurile sindromului premenstrual, dar poate avea drept caza si probleme hormonale.

Din fericire solutii care combat si amelioreaza in foarte mare masura neplacerile produse de retentia de apa, pe care le pot aplica inclusiv femeile insarcinate.

O dieta saraca mai in carbohidrati are un efect diuretic natural. Consumul sporti de peste si suplimente naturale de potasiu sunt in masura sa rezolve, foarte eficient, retentia de apa si implicit neplacerile pe care aceasta le aduce.

Patru trucuri:

 • O dieta saraca in carbohidrati
 • Consumul de diuretice naturale
 • (sparanghelul, otetul de mere, rosiile si usturoiul, mustarul, varza de Bruxelles, ovazul, ceaiul de papadie si ceaiul verde).
 • Apa
 • Reducerea consumului de sare

Afla totul despre diureticele naturale

Consumul de diuretice naturale este o alta solutie eficienta. Diureticele naturale sunt  sigure si nu au efecte secundare. Sparanghelul este un recunoascut diuretic natural, acesta fiind foarte eficient si in eliminarea toxinelor. Otetul de mere este si el pe lista cu diuretice naturale avand capacitatea de a mentine un nivel optim al potasiului in organism. Rosiile si usturoiul sunt doua alimente foarte active. Trebuie amintit si mustarul care are proprietatea de a descompune grasimile si de a ajuta organismul sa le elimine, impreuna cu excesul de apa. In categoria diureticelor naturale se mai afla varza de Bruxelles, ovazul, ceaiul de papadie si ceaiul verde.


Dar, esential in cazul retentiei de apa principiul „cui pe cui se scoate” functioneaza perfect. Un consum crescut de lichide este o solutie foarte eficiente pentru a elimina apa din tesuturi. Mecanismul este simplu. Un consum ridicat de apa stimuleaza activitatea renala si implicit creste eliminarea exesului de apa.  Daca o hidratare corespunzatoare este asociata cu un aport relativ crescut de potasiu, din surse naturale, problema este ca si rezolvata.

Foarte importanta este reducerea sau eliminarea consumului de sare, sodiul fiind un factor care agreaveaza retentia de apa. In aceste conditii este evident ca este esentiala calitatea apei pe care o bei.

 

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  adevarul.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!


  adevarul.ro