Sari la conținut

Consumul de arahide, în timpul sarcinii. Care este motivul pentru care ai dori să consumi arahide, în sarcină

Din cauza alergenilor alimentari, în special în timpul sarcinii, femeile pot alege să evite alimentele care sunt predispuse să provoace reacții alergice.

Dacă viitoarele mămici nu au avut niciodată o reacție alergică la arahide, ar putea dori să le consume, în timpul sarcinii. Arahidele nu sunt benefice doar pentru mamă, ci și pentru bebelușul din burtică.

Potrivit National Peanut Board, arahidele conțin mai multe proteine pe porție decât orice alt aliment din familia nucifere.

Siguranța consumului de arahide, în timpul sarcinii

Persoanele care au o alergie cunoscută la arahide, cu siguranță nu vor dori să mănânce alune în timpul sarcinii. Într-un moment în care este esențial să rămâi cât mai sănătoasă, a avea o reacție alergică nu este chiar lucrul de care ai nevoie.

► Citește și: Alergiile la arahide sunt pe cale să devină de domeniul trecutului

Potrivit BabyCenter, până în prezent nu au existat studii care să arate că arahidele și consumul acestora, în timpul sarcinii, este periculos.

Vitaminele și mineralele care se găsesc în arahide, conform Healthline, includ:

 • Biotina
 • Folat
 • Vitamina E
 • Tiamina
 • Magneziu.

Aceste minerale nu sunt esențiale doar pentru sarcină, ci și pentru funcționarea generală a corpului. Acesta este motivul pentru care consumul de arahide ca parte a unei diete sănătoase poate fi foarte benefic pentru viitoarele mămici.

Risc scăzut pentru bebelușii care suferă de alergii la arahide

Alergiile la arahide sunt a doua cea mai frecventă cauză a alergiilor alimentare. Dacă mamele consumă arahide în timpul sarcinii, există un risc mai mic ca bebelușul să fie alergic la arahide.

► Citește și: De ce tot mai mulți copii au alergii?

Multe femei pot suferi de alergii la arahide, dar nu cunosc acest lucru. Reacția alergică diferă de la organism la organism. La unele persoane, reacția alergică poate fi foarte ușoară sau incredibil de severă. Citirea cu atenție a etichetelor produselor, mai ales în timpul sarcinii, este extrem de importantă.

Potrivit Healthline, există unele produse alimentare care pot provoca reacții alergice. Aceste produse includ:

 • Ciocolată
 • Bomboane
 • Sosuri
 • Cereale.

Pentru a evita orice tip de reacție alergică, este esențial să citești eticheta produselor. Este singura modalitate prin care femeile cu alergii, ușoare sau severe, se pot feri de arahide.

Sursa

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  adevarul.ro

  click.ro

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!