Sari la conținut

Crampele în primul trimestru de sarcină – semn de avort spontan?

Primul trimestru de sarcină – cel mai greu, am spune noi! Atâtea emoții și griji dau buzna, încât și cele mai liniștitoare cuvinte – nu îți face griji – devin stresante de-a dreptul. Cum poți să nu îți faci griji când știi cât de riscant e primul trimestru și când corpul tău trece prin niște schimbări surprinzătoare? Într-adevăr, dimensiunile burții încă nu te încomodează, dar ce se întâmplă în ea... norocoase cele ce au avut o sarcină bună, din acest punct de vedere!

► Citește și Cum să faci față emoțiilor negative din timpul sarcinii

►Citește și Frica de avort in primul trimestru

Pentru că multe dintre graviduțe experimentează dureri abdominale în primul trimestru de sarcină, am decis că trebuie să facem diferența între ce este normal și ce trebuie să ne trimită la doctor:

Crampele, durerile în abdomenul inferior sau durerile de spate în primul trimestru sunt semn de:

-    Normalitate – Dacă nu sunt însoțite de sângerare, crampele nu reprezintă semn de avort. Crampele sau durerile ușoare în abdomenul inferior apar de obicei la începutul sarcinii, atunci când uterul își ajustează dimensiunile pentru a face lor embrionului implantat. Durerile sunt moderate și de scurtă durată. Dacă simți dureri severe sau prelungite, contactează-ți medicul.
-    Avort – Într-adevăr, sunt și situații în care crampele pot fi simptom al avortului – în caz de spotting sau de sângerare continuă. Trebuie să îți suni medicul sau să mergi direct la spital, pentru a te asigura că nu e târziu să interveniți și să salvați sarcina. Deși avortul poate apărea în primele 20 de săptămâni, cele mai mari șanse sunt în primul trimestru.
-    Sarcină extrauterină – Dacă ai senzație de leșin însoțiță (sau nu) de crampe severe este posibil să ai de-a face cu o sarcină extrauterină. Aceasta apare când implantarea nu are loc în uter, ci în exteriorul lui – de obicei în tubul falopian. Sarcina extrauterină apare în 1 din 100 de cazuri și, din păcate, nu este o sarcină ce poate fi dusă la bun sfârșit. Este important să vă prezentați de urgență la medic! Dacă tubul falopian se rupe, pot apărea sângerări severe care vă pot pune viața în pericol.
-    Crampele pot apărea și ca urmare a unei infecții urinare, de aceea imediat după rezultatul testului de sânge Beta hcg, care confirmă sarcina, trebuie să vă faceți și o urocultură.

Simptome avort spontan:

Conform Asociației Americane de Pediatrie, semnele avortului spontan includ:

  • Sângerare maronie sau roșie, chiar dacă nu este însoțită de crampe.
  • Dureri severe de spate
  • Mucus alb-rozaliu
  • Contracții foarte puternice, la fiecare 20 de minute
  • Dispariție bruscă a semnelor de sarcină, cum ar fi durerea sânilor sau grețurile


Oricum, este important să știți că amenințările de avort nu se finalizează întotdeauna prin pierderea sarcinii. Dacă luați legătura cu medicul la timp, se poate constata că, deși uterul a sângerat, cervixul este închis și embrioul încă este la locul lui, unde îi bate inima. Deci, cel mai important este să aveți un medic de încredere, la care să puteți apela la orice oră din zi și din noapte!
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!