Sari la conținut

Cum previi aparitia hemoroizilor in sarcina

 Daca toata viata ta ai trait fara sa ai o asemenea problema, in timpul sarcinii, mai ales spre sfarsit, poti realiza cu stupoare ca trebuie sa ai mare grija la hemoroizi.

Acestia sunt vase de sange, localizate in rect si canalul anal, care s-au dilatat. Ca simptome, poti simti de la disconfort local si mancarimi pana la sangerari. De ce apar mai des in timpul sarcinii? Exista mai multe motive: este des intalnit sa suferi de constipatie in sarcina, presiunea pusa de sange asupra vaselor este mai mare, uterul in crestere exercita presiune si in zona anusului. Majoritatea tratamentelor sunt simtomatice, usurand durerea, cu exceptia tratamentelor chirurgicale. Mai multe despre tratarea hemoroizilor poti citi aici.

Ce ne intereseaza pe noi este sa ne usuram sarcina daca avem hemoroizi si, pe cat posibil, sa reducem riscul aparitiei lor. Uite 10 masuri pe care le poti lua:

 

1. O dieta plina de fibre

Intrucat constipatia este un factor care favorizeaza aparitia hemoroizilor este bine sa incerci sa o eviti. Si asta se face printr-un consum adecvat de fibre. Ai grija ca dieta ta sa contina cereale intregrale, fructe si multe legume.

 

2. Exercitii Kegel

Cu siguranta ai auzit de ele, mai ales daca vrei sa nasti natural. Dar aceste exercitii nu te ajuta numai la nastere si pentru a reduce incontinenta urinara, ci si in problema hemoroizilor. Poti afla de aici cum se fac exercitiile Kagel.

 

4. Somnul

Este foarte bine daca nu dormi pe spate atunci cand ai hemoroizi, ca sa nu mai pui presiune asupra lor. Oricum, pozitia ideala de somn in sarcina este pe o parte, preferabil pe partea stanga.

 

5. Pozitia

Sunt recomandate schimbari dese de pozitie: nu sta prea mult nici in picioare si nici asezata pe un scaun. Daca lucrezi la un birou mai ridica-te din cand in cand si bea un pahar de apa, incearca sa te intinzi un pic. Toate acestea ajuta, reducand hemoroizii.

 

6. La toaleta

Daca esti constipata nu te incrancena prea tare ca sa reusesti sa faci ceva. Asta ar putea agrava cu mult hemoroizii. Si nu uita de igiena, care trebuie sa fie mai riguroasa. Curata zona cu un servetel umed sau cu apa calda. Evita insa sapunul. 

 

7. Pe scaun

Daca statul pe scaun a devenit prea dificil atunci poti apela la o pernuta in forma de gogoasa cu gaura. 

 

8. Durerea.

Exista alifii care reduc simptomele, insa este necesar sa nu le iei la intamplare, ci sa ceri medicului care iti urmareste sarcina sa iti recomande una. Daca durerea este foarte mare puteti incerca sa o reduceti printr-o compresa cu gheata. 

 

Din fericire, aceasta stare neplacuta de lucruri nu va dura toata viata. Chiar daca este posibil ca in timpul nasterii lucrurile sa se inrautateasca, la cateva luni dupa nastere problemele cu hemoroizii vor ramane numai o amintitre.

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!