Sari la conținut

Cum stă bebeluşul în pântecul mamei. Fotografiile fascinante care ne arată poziţia micuţilor înainte de naştere

Vezi gGalerie foto

Atunci când vedem un nou-născut, nu putem să nu ne minunăm de cât de mic este: năsucul are dimensiunea unui năsturaş, degetele sunt cât bombonelele şi picioruşele arată mai de grabă a mânuţe de păpuşă. Cu toate acestea, dacă este să ne închipuim că minunea nou-venită pe lume a încăput într-un pântec, chipul nostru capătă o figură uşor sceptică:„Bine-bine, e mic puiul de om, dar chiar atât de mic…?”, ne găsim deseori gândind.

Un fotograf a venit însă cu o idee genială: aceea de a arăta lumii exact cum face un bebe să încapă în burtică. Marry Fermont este o fotografă din Olanda care a surprins imagini fascinante ale bebeluşilor, stând în poziţia pe care o adoptă în pântec.

► Citeşte şi O fotografie la 80.000 de nașteri. Imaginea care a devenit virală pe Internet

“Când am făcut prima data o astfel de fotografie, eram în sala de naşteri şi moaşa le arăta părinţilor cum a stat bebele înainte să vină pe lume. Atunci mi-a venit ideea să creez un mic proiect. Cel mai curios mi s-a părut că de cele mai multe ori taţii aleg să ţină bebeluşii în poziţia mult dorită. Şi nu, nu am întâlnit absolut niciun bebeluş care să refuze să stea astfel, chiar şi la câteva ore după ce a ieşit din burtică”, povesteşte Fermont.

Poziţia fetală, în care cei mai mulţi dintre noi alegem să dormim, este perfectă pentru dezvoltarea fătului pe parcursul tuturor celor nouă luni de sarcină. Iar surprinsă în imagini alb-negru sau color, este şi mai impresionantă!

Galerie foto

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!