Sari la conținut

De ce ai nevoie de fier si acid folic?

Suplimentele de fier si acid folic, in timpul sarcinii, ii vor ajuta pe copii sa aiba abilitati motorii mai bune, dupa nastere. Studiul a demonstrat ca mai multe femei, care au luat suplimente prenatale cu fier, acid folic si vitamina A, au nascut copii mai inteligenti si care au abilitati motorii mai bune, fata de copiii ale caror mame nu au luat astfel de suplimente.

Explicatia sta in faptul ca sarcina si perioada post-natala sunt perioade sensibile pentru dezvoltarea creierului copilului, iar deficitul de nutrienti, printre care si fierul si acidul folic poate duce la deficiente functionale".

Cercetatorii au evaluat 676 de copii, intre 7 si 9 ani, care au fost nascuti de diferite femei, ce au luat in timpul sarcinii fie acid folic si fier - fie acid folic, fier si zinc - fie acid folic, fier, zinc si 11 alte microelemente - sau medicamente placebo. Echipa a descoperit ca, in mod special, administrarea de fier si acid folic a contribuit la dezvoltarea capacitatii intelectuale si a functiilor motorii.Deficitul de fier este asociat cu modificari negative in dezvoltarea cognitiva, care poate duce la scaderea capacitatilor intelectuale si aptitudinii motorii sub nivelul normal. In plus, femeile care nu primesc suficient acid folic in timpul sarcinii prezinta un risc mult mai mare de a da nastere unui copil cu deficiente.

Alimentele bogate in fier includ fasolea verde, spanacul si multe alte legume cu frunze vrezi precum si carnea si organele.

O sursa buna de acid folic este fasolea, mazarea, sparanghelul, avocado, portocalele si capsunele.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  adevarul.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!


  adevarul.ro