Sari la conținut

Dezamagire cand afli sexul copilului

Ca majoritatea femeilor care sunt mame pentru prima oara eu mi-am dorit o fetita. Nu e nimic special aici - iti poti inchipui mult mai usor activitati impreuna cu fetita ta decat iti poti inchipui cu baiatelul tau. Si ai impresia ca iti va fi mai usor sa o ingrijesti si sa te intelegi cu ea. In plus, vei evea si senzatia destul de egoista ca daca vei avea o fetita ea va fi mai mult a ta decat a tatalui. 

Similar, si in cazul tatalui, lucrurile se petrec aproape la fel - isi vor dori un baietel. Iar pe langa motivele mai sus enumerate, vine in spate si o preferinta culturala pentru baieti: baietii sunt cei care duc numele mai departe, pentru unii baietii sunt un semn de virilitate, de la baieti de poti astepta la lucruri marete etc.

Asa ca momentul in care afli sexul copilului nu este in niciun caz unul lipsit de emotii. Pana la urma, este unul care, intr-o oarecare masura iti va defini momentele mari si mici din viata ta viitoare. Nu este nici rar intalnit ca, atunci cand afli ca asteptarile tale nu se indeplinesc, sa simti o oarecare dezamagire. Si eu am simtit-o prima oara cand am aflat ca voi avea un baietel. La revedere rochite cu volane si cirese. La revedere sesiuni de aranjat in oglinda si discutii despre primele iubiri. De acum va trebui sa invat despre bujii si sa imi zdrelesc genunchii alergand mingile prin parcuri.

Din fericire nu am suspinat prea mult pe marginea subiectului si i-am crezut pe cuvant pe cei care imi spuneau ca indiferent ce va fi, fata sau baiat, tot va fi minunat si niciodata nu te vei simti mai apropiat si atasat de cineva. Si reciproca fiind la fel de valabila - copilul tau te va iubi la fel de mult si isi va dori la fel de tare sa isi petreaca timpul cu tine, indiferent de faptul ca este fata sau baiat. Iar cei care mi-au spus asta au avut perfecta dreptate - fata sau baiat, blond sau brunet, inalt sau mic de statura - am simtit ca am intalnit cea mai buna situatie posibila. Si am fost atat de convinsa de asta incat, la al doilea copil, mi-am dorit sa fie baiat. 

Asa ca, daca simti un pic de dezamagire si situatia este altfel decat ai visat-o afla ca, orice ar fi, pentru tine va fi cea mai buna dintre situatiile posibile. Si tatal, la randul lui, indiferent de tipul de viata la care a visat impreuna cu copilul sau, se va atasa de bebelus. Este adevarat ca unii au nevoie de o perioada mai lunga de timp pentru a putea comunica cu bebele, dar de obicei pe la un an, atasamentul de ambele parti va fi complet. Iar asta nu are nicio legatura cu faptul ca bebele este fata sau baiat, ci cu faptul ca multi barbati simt ca nu pot avea grija de un bebe la fel de bine precum reuseste mama.

Iubirea nu este un sentiment static, ceva care apare intr-o secunda si ramane la fel toata viata, ci este un sentiment care creste, se transforma si te trasfoma. Asa ca, indiferent ce va fi copilul, experienta tot va ramane totala, uimitoare si minunata.

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  Caloria.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!