Sari la conținut

Dezvoltarea plamanilor, sustinuta de vitamina C

In cursul vietii intrauterine, dezvoltarea corecta a plamanilor este fundamentala pentru supravieturirea copilului. Cele mai multe din problemele pe care le pot avea nou-nascutii, mai ales daca este vorba despre prematuri, vin de la insuficienta dezvoltarea a plamanilor.

Fumul de tutun este o noxa care afecteaza grav dezvoltarea plamanilor in cursul sarcinii, iar efectele sunt grave indiferent ca este vorba despre o femeie care fumeaza in cursul sarcinii sau de fumat pasiv. Plecand de la cazuistica nou-nascutilor care s-au dezvoltat sub influenta fumului de tutun s-a stabili ca doza zilnica de vitamina C stimuleaza in mod exceptional dezvoltarea si maturizarea plamanilor fatului.

"Vitamina C este un medicament simplu, ieftin, fara efecte adverse, dar cu beneficii uluitoare pentru dezvoltarea fetala, mai ales in cazul mamelor care sunt obligate sa stea in medii poluate sau al femeilor care fumeaza in cursul sarcinii. Vitamina C are capacitatea de a imbunatatii si stimula dezvoltarea plamanilor si de a creste in mod substantial capacitatea plamanilor nou-nascutului de a se adapta la viata extrauterina rapid, reducand considerabil riscul afectiunilor de natura pulmonara", afirma dr. Cindy McEvoy, neonatolog si profesor universitar al un spital din Portland, SUA.

Fumatul in timpul sarcinii, duce la malformatii


Studiile au dovedit ca vitamina C, administrata constat in cursul sarcinii, blocheaza si anuleaza efectele noxelor. Doza care produce efecte este de 500 de miligrame zilnic, in conditiile in care doza zilnica recomandata de vitamina C pentru un adult este de 1,2-1,5 grame zilnic.Concluziile au fost confirmate de aceste teste, care initial au urmarit sa stabileasca legaturile intre eventualele probleme din cursul sarcinii si riscul aparitiei asmului si a problemelor respiratorii grave la copiii de varsta mica.

Vitamine esentiale in timpul sarcinii

Una dintre concluziile suplimentare ale studiului a fost acela ca un aport echilibrat de vitamina C zilnic, in cursul sarcinii, este benefic pentru dezvoltarea copilului. Toate acestea nu fac decat sa aduca un argument in plus pentru beneficiile pe care le aduce viitorului copil, alimentatia sanatoasa si bogata in vitamine si minerale, a mamei in cursul sarcinii.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  adevarul.ro

  click.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!