Sari la conținut

Dragi mămici cu burtici, vaccinurile împotriva COVID-19 sunt sigure în timpul sarcinii. Ce nu este deloc sigur în timpul sarcinii? Înfectarea cu COVID-19!

De când COVID-19 a pus stăpânire pe întreaga lume, mulți cercetători au dezvăluit că singura modalitate de a scăpa de acest tip de virus și de a opri răspândirea infecției este vaccinarea.

Din momentul în care vaccinurile împotriva COVID-19 au fost lansate, oamenii au devenit tot mai îngrijorați în ceea ce privește posibilele efecte secundare. Una dintre întrebările care au circulat și încă circulă pe rețelele de socializare este legată de imunizarea femeilor însărcinate. Cu toate acestea, într-un studiu, cercetătorii au dezvăluit că NU vaccinurile anti COVID-19 pot avea un impact negativ asupra femeilor însărcinate, ci infectarea cu COVID-19, în timpul sarcinii.

Punctele cheie ale studiului

Femeile însărcinate nu sunt mai susceptibile de a lua COVID-19 față de femeile care nu sunt însărcinate și majoritatea femeilor însărcinate infectate cu coronavirus prezintă simptome ușoare sau nu prezintă complicații grave.

Pentru o femeie gravidă infectată cu COVID-19, este destul de puțin probabil ca ea să transmită virusul fătului.

Cu toate acestea, excepție fac femeile însărcinate infectate cu COVID-19 care au simptome grave. Dacă se întâmplă acest lucru, crește riscul nașterii premature.

O infecție virală poate perturba funcția placentei, ducând la naștere prematură și, în cel mai rău caz, moartea fătului în uter.

Aceste femei nu au fost vaccinate, ceea ce explică de ce au reprezentat o proporție atât de mare de cazuri severe. Majoritatea dintre ele erau deja însărcinate când a început programul de vaccinare din Marea Britanie și nu au fost vaccinate, deoarece nu a existat nicio recomandare clară pentru a face acest lucru. Până de curând, vaccinurile anti COVID-19 erau recomandate doar femeilor însărcinate „vulnerabile din punct de vedere clinic”.

Cu toate acestea, această ipoteză s-a schimbat recent. Având în vedere că riscurile COVID-19 în timpul sarcinii au devenit mai clare, Guvernul și Colegiul Regal de Obstetricieni și Ginecologi recomandă acum tuturor femeilor gravide să se vaccineze împotriva COVID-19.

De ce este important să te vaccinezi, în timpul sarcinii?

S-a demonstrat că vaccinurile anti COVID-19 scad șansele de infectare și protejează organismul în cazul infectării. Studiile de supraveghere din SUA și Marea Britanie au arătat că vaccinurile împotriva COVID-19 (Moderna și Pfizer) sunt eficiente și în timpul sarcinii și nu există probleme de siguranță.

Vaccinarea în timpul sarcinii este asociată cu un risc mai mic de infecție cu COVID-19. Datele din Ontario, Canada, au arătat, de asemenea, că nu există dovezi ale unui risc crescut de avort spontan legat de vaccinurile anti COVID-19. Cercetătorii au analizat, de asemenea, în mod specific efectele secundare ale vaccinului la femeile gravide. Unele dintre acestea pot fi:

  • Erupții cutanate
  • Febră
  • Oboseală severă
  • Dureri musculare
  • Rigiditate articulară
  • Durere de cap.

Vaccinarea în timpul sarcinii este sigură și protejează atât mama, cât și copilul.

Sursa

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!