Sari la conținut

10 trucuri pentru un inceput usor acasa

De-abia ai venit de la maternitate si ai senzatia ca toate navalesc peste tine. De la plansetele bebelusului, la vizitele inopinate si gramada de rufe din baie, toate ti se par greu de suportat!

Este momentul sa iti faci viata mai usoara cu ajutorul catorva trucuri:

Lista de lucruri de facut

Oamenii te vor vizita, vrei nu vrei. Cei mai multi isi vor oferi serviciile pentru a te ajuta putin. In loc sa ii asiguri ca nu au cu ce te ajuta sau sa incepi sa cauti cate o sarcina doar pentru a le fi pe plac, organizeaza putin lucrurile. Incropeste o tabla unde sa treci cu o creta toate lucrurile pe care le ai de facut in ziua aceea: pus rufe la spalat, facut supa, sortat haine, spalat vase, scos cainele la plimbare etc. Daca vizitatorii tai chiar vor sa faca ceva, roaga-i sa isi aleaga o sarcina de pe tabla. Perfect!

Stabileste un loc special de alaptat

Stabileste-ti un loc in care sa alaptezi si unde sa iti tii toate lucrurie necesare. Este foarte important mai ales la inceput, atunci cand inca nu te-ai vindecat indeajuns si este bine nu faci multa miscare. Cu cat va trebui sa te scoli mai des si sa cauti diverse lucruri, cu atat iti va fi mai greu.

Raceste cateva tampoane

Zona ta genitala este inflamata si are nevoie de ceva timp sa se vindece. Ajuta la vindecare cu ajutorul unor tampoane speciale tratate cu ierburi vindecatoare, pe care le tii putin la frigider (le poti prepara si singura cu gel de aloe vera, ulei esential de lavanda, ulei esential de rozmarin sau de geranium). Se pun la congelator si apoi le poti folosi. Senzatia este de racoare si de calmare.

Citeste despre primele zile cu bebelusul. 

Aranjeaza scutecele

Nu este mare lucru si nici nu iti va salva foarte mult timp pretios dar...noaptea si minutul pe care il petreci cautand prin sertare este pretios. Limiteaza la minim timpul de schimbare a scutecelor ca sa te poti intoarce la alaptat si la somn cat mai repede.

Nu te apuca de gatit

Desi simti ca este datoria ta de sotie sa gatesti, lasa deoparte preparatul mancarii pentru cel putin o luna. Roaga-ti mama, soacra si prietenele sa iti aduca mancare gatita. Ele vor fi entuziasmate de idee si de faptul ca te pot ajuta, tu si sotul tau veti fi rasfatati cu mancare proaspata si diversa. 

Poarta o „burtiera”

Desi numele ei nu suna foarte bine, bucata asta de material elastic te va ajuta sa scapi de multe din chinurile post-partum: dureri de spate si neplacuta senzatie a burtii care atarna. Foloseste una care te va ajuta sa reintri mai repede in forma.

Biberoane predozate

Pregateste-ti pentru noaptea biberoane predozate pe care sa le tii caldute cu ajutorul recipientelor speciale. Indiferent daca folosesti lapte de san, formula de lapte sau ceai, faptul ca le ai gata pregatite pentru momentele dintre mesele micutului te va ajuta sa te intorci repede la somn!

Nu uita de lumina rosie

Cand am venit acasa de la maternitate, prima problema de care m-am lovit a fost lumina de noapte. In momentul mesei de noapte, cand am deschis veioza, mi-am dat seama de cat de puternica este lumina, iar bebeusul a inceput sa planga instant. Din fericire, in cateva zile am dotat camera bebelusului cu lumina rosie care nu ne trezea cu adevarat pe nici unul dintre noi la masa sau la schimbarea scutecului si ne puteam intoarce rapid la somn.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!