Sari la conținut

Eroare fatală! Medicii i-au făcut unei femei întrerupere de sarcină, după ce au încurcat-o cu o altă pacientă

Greșeală fatală într-un spital din Praga: unei femei i s-a făcut întrerupere de sarcină fără să își dea acordul, după ce a fost confundată cu o altă femeie. Se pare că greșeala ar fi fost cauzată de bariera lingvistică, întrucât ambele femei erau naționalitate străină.

Potrivit relatărilor inițiale, una dintre femei a mers la spital pentru un simplu control de rutină, în timp ce cealaltă urma să fie supusă unei intervenții chirurgicale programate. Personalul spitalului, inclusiv asistente, medici, un medic ginecolog și chiar anestezist, nu a reușit să o identifice corect, femeia fiind anesteziată și operată fără a-și da acordul. Femeia însărcinată sănătoasă a fost supusă apoi unui chiuretaj în urma căruia a avortat.

„Luni, 25 martie, a avut loc un eveniment advers la Clinica noastră de Ginecologie și Obstetrică. Conform constatărilor de până acum, ca urmare a unei încălcări grave și a nerespectării reglementărilor interne de către angajații în cauză, a fost demarată o operație la un pacient identificat incorect”, a declarat purtătoarea de cuvânt a lui Bulovka, Eva Stolejda Libigerová, potrivit  CNN Prima News .  

Răspunsul oficial al spitalului nu a întârziat să apară în acest caz. Acesta a promis o investigație completă și amănunțită a cazului pentru a stabili responsabilitățile și consecințele. În același timp, cei implicați în acest incident fără precedent cer măsuri ferme și sancțiuni adecvate pentru cei responsabili de această tragedie.

Sursa 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  adevarul.ro

  click.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!