Sari la conținut

Ești însărcinată în timpul verii? Iată și lucrurile mai puțin plăcute, pe care trebuie să le știi

Când porți un pui de om în pântece, vara nu mai este chiar așa cum ți-o amintești tu. S-au dus zilele în care stăteai ore întregi la plajă, iar acum vara nu aduce decât multă oboseală, transpirație și picioare umflate.

Nimic nu este mai minunat decât să dai viață unui copil, însă trebuie să știi ce te așteaptă, dacă ești însărcinată în timpul verii.

Picioarele și gleznele ți se vor umfla

Nu te mai încap sandalele tale preferate? Nu-i nimic, păstrează-le pentru vara viitoare. Umflarea picioarelor este frecventă în timpul sarcinii, deoarece corpul tău reține mai mult lichid decât de obicei.

Ai impresia că transpirația nu se mai oprește

Temperatura corpului este mai ridicată în timpul sarcinii, iar fluxul de sânge ajută copilul să se dezvolte. E timpul să te gândești serios la un ventilator!

Hainele de vară din sezonul trecut nu ți se mai potrivesc

Veste bună! Mai multe haine noi pentru tine. Vei fi nevoită să-ți reînnoiești garderoba de vară. Optează pentru rochii vaporoase, în care să te simți confortabil.

► Citește și: De ce bebelușii născuți în iulie sunt speciali, conform științei

Bronzul se transformă în niște linii ciudate

Este posibil să observi pete închise la culoare pe față și pe corp, care provoacă niște linii ciudate de bronz. Această afecțiune se numește „masca sarcinii” și apare din cauza suplimentării de hormoni pe care corpul tău le produce în timpul sarcinii, ceea ce determină depigmentarea pielii. Masca sarcinii poate fi agravată de lumina soarelui, așa că ar fi indicat să stai cât mai departe de razele UV.

Îți va fi destul de dificil să te odihnești

Îți cauți poziția confortabilă de somn și când o găsești, îți dai seama că este mult prea cald în dormitor. Acest lucru devine și mai iritant când privești către partenerul tău care sforăie lângă tine...

Vrei să mănânci doar înghețată

Este normal să-ți pierzi pofta de mâncare când temperaturile sunt prea ridicate. Și, deși știi că este important să ai o dietă echilibrată, singurul lucru pe care vrei să-l mănânci este înghețata.

► Citește și: Avantajele sarcinii în anotimpul călduros. De ce e bine să fii gravidă vara

Cu toate acestea, există multe beneficii ale sarcinii în timpul verii. Bebelușul tău va avea parte de o dezvoltare optimă, datorită vitaminei D3, care este necesară în sarcină. Cum obținem natural acest tip de vitamină? Da, de la domnul soare!

Sursa

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!