Sari la conținut

Ești însărcinată și vrei să porți tocuri? Iată la ce riscuri te expui

Tocurile înalte ne fac să ne simțim mai încrezătoare și mai feminine, însă, cu toate acestea, purtarea tocurilor în timpul sarcinii poate să nu fie o idee bună.

Greutatea și echilibrul corpului tău se modifică pe măsură ce sarcina avansează, ba chiar mușchii și ligamentele suferă anumite modificări. Drept urmare, purtarea tocurilor în sarcină poate cauza disconfort, crampe, dar și alte riscuri.

Tocurile, în timpul sarcinii
. Efectele purtării tocurilor, în timpul sarcinii:

Crampe la gambe

Când porți tocuri pentru o perioadă lungă de timp, mușchii gambei sunt într-o poziție contractată. Acest lucru duce la apariția crampelor, care se pot agrava în timpul sarcinii.

Dureri de spate

Tocurile înalte ar trebui să îți modifice postura. Din cauza burticii, această schimbare a posturii va provoca durere.

Ligamentele din partea inferioară a spatelui și a picioarelor sunt slăbite în timpul sarcinii, iar purtarea tocurilor exercită o presiune excesivă asupra articulațiilor pelvine și ale spatelui.

Mai puțin echilibru

Este posibil ca puterea gleznelor tale să se reducă din cauza excesului de greutate și a modificărilor hormonale din organism. Acesta este un motiv comun care va duce la o capacitate de echilibrare mai scăzută.

Când porți tocuri, va exista o probabilitate mai mare de a-ți pierde echilibrul și de a te împiedica.

Mușchii întinși

La fel ca spatele și abdomenul tău, ligamentele gleznelor și ale gambei se slăbesc din cauza hormonilor sarcinei. Acest lucru duce la întinderea mușchilor de la picioare.

Pantofii cu toc care ți se păreau confortabili înainte de sarcină, vor deveni acum incomozi și greu de purtat.

Umflarea picioarelor

O afecțiune medicală cunoscută sub numele de edem sau umflarea picioarelor și a gleznelor este destul de frecventă în timpul sarcinii. Purtarea pantofilor strâmți sau cu tocuri înalte va agrava și mai mult problema. În plus, pantofii cu tot purtați în al treilea trimestru de sarcină pot provoca umflarea picioarelor.

Avort spontan

O femeie însărcinată care poartă tocuri înalte prezintă întotdeauna un risc mai mare de a suferi căderi/traume care pot duce la un avort spontan.
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!