Sari la conținut

Femeile spun lucruri trăsnite. În timpul travaliului!

Dacă nu ai trecut printr-o naștere, scenele din filme ori din documnetare sunt singurele repere pe care le ai despre ce presupune un travaliu. Dincolo de emoție, adrenalină, durere, în unele cazuri există și o parte amuzantă a travaliului. Acea parte în care viitoarele mămici, care au intrat în durerile facerii, spun lucruri... trăsnite!

Plecând de la niște comentarii înregistrate de site-ul de parenting Mumsnet.com, cei de la The Independent au strâns într-un articol cele mai trăsnite replici pe care femeile le-au rostit în sala de nașteri, în timpul travaliului. Pe lângă emoții și adrenalină, durerile facerii scot la iveală, în multe cazuri, și replici amuzante rostite de cele care se pregătesc să aducă pe lume un copil. În cele mai multe cazuri, ele nu sunt conștiente de ceea ce spun, fapt care poate fi determinat și de efectele secundare ale medicamentelor care le uşurează durerile.

►Citește și Respirația în timpul travaliului. Recomandările specialistului

„Vaginul e prost conceput, pur şi simplu ştii că un bărbat a avut ideea asta“ este una dintre replici. Imaginează-ți cum sună cu vocea lui Darth Vader din “Războiul Stelelor”! Tot din cauza medicamentelor, vocea femeilor se îngroașă, așa că poâi avea impresia că-l auzi pe celebrul personaj.

„Spune-i să nu mai cânte, mă enervează, îmi taie respiraţia“.
„Nu mai vii lângă mine în pat din nou până când nu ai vasectomie“.
„Uau, e ca atunci când fumezi iarbă“.
„Nu pot să o fac! O să îmi cadă fundul! O să îmi cadă fundul!“.

►Citește și Gazul ilariant în locul epiduralei, o alternativă din ce în ce mai căutată

Sunt doar câteva dintre replicile trăsnite rostite de femei în timpul travaliului. Multe dintre ele au povestit că au avut halucinaţii. De exemplu, li s-a părut că văd animale de fermă cântând la cimpoaie. O altă femeie a devenit furioasă şi i-a strigat asistentei să nu mai cânte pentru că o enervează când, de fapt, asistenta nu cânta deloc. O experienţă asemănătoare a avut o altă femeie care auzea la radio melodia „You're Beautiful“, a lui James Blunt, şi a crezut că este lângă ea în cameră.

Totodată, au fost și situații în care unele femei şi-au dorit să plece din sala de operaţii în timpul naşterii. „Le-am spus moaşelor că pot să facă ce vor ele, dar eu plec acum“, a zis o mamă, în timp ce alta s-a enervat peste măsură. „Ţipam şi spuneam: «Nu eu fac asta! Cine face asta?»“, referindu-se la contracţiile involuntare.

Cu siguranță, toate aceste mămici vor avea poveşti amuzante de spus copiiilor! Ca în celebra scenă din serialul "Friends", pe care o poți urmări în video-ul de mai jos:

Tu ai avut parte de astfel de experiențe?

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  Caloria.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!