Sari la conținut

În burta mamei. Cum ajunge mâncarea de la mamă la bebeluş – VIDEO

O vorbă care mie îmi place foarte mult spune că tu eşti singura persoană care ştie cum se aude inima mamei tale, din interior. Şi e drept, deşi nu ne amintim cum a fost în pântecele mamei, pe cât este de natural, pe atât este de fascinant gândul că am petrecut atât de multe luni acolo, înainte de a veni pe lume.

Mai mult decât atât, sarcina este perioada care presupune o serie întreagă de necunoscute. Atunci când porţi în pântece bebele, nu poţi să nu te întrebi ce face el în burtică, cum se joacă, dacă doarme sau nu, și, mai ales, ce mănâncă pentru a se face atât de mare.

Şi dacă ne-am întrebat vreodată cam cum se vede în interiorul nostru, atunci când mâncăm, cum ajung alimentele de la noi la bebe, clipul de mai jos ne oferă un răspuns clar:

  • Mâncarea ingerată de mamă trece prin esofag.
  • În stomac, mâncarea se descompune în glucoză, grăsimi şi în proteine.
  • În urma digestiei, mâncarea va fi absorbită în sânge, de unde va trece de la mamă la copil prin placentă, un filtru extrem de eficient care respinge elementele dăunătoare precum bacteriile care îi pot face rău fetusului.
  • Dar elementele mai mici pot trece de această barieră: oxigen, glucoză, grăsimi, proteine, vitamine, minerale şi chiar cafeină şi alcool.
  • După ce trec prin acest organ musculos şi spongios, aceste elemente ajung la fetus, hrănindu-l prin cordonul ombilical.

De aceea, este important să ştim ce reprezintă o alimentaţie corectă în timpul sarcinii, dacă ne este permisă cafeina în timpul sarcinii şi care sunt efectele fumatului în timpul sarcinii.
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!