Sari la conținut

Îngrijirea postpartum: De ce este importantă starea de sănătate a proaspetelor mămici, în primul an după naștere

Un studiu efectuat la Universitatea Columbia oferă o perspectivă asupra provocărilor cu care se confruntă proaspetele mămici în primul an după naștere, atât medicale, cât și sociale, care ar putea determina morbiditatea și mortalitatea postpartum. Studiul este primul sondaj la scară largă și reprezentativ asupra sănătății postpartum realizat vreodată în SUA.

„Majoritatea persoanelor consideră travaliul și nașterea ca fiind cele mai periculoase părți ale sarcinii, dar timpul cu cel mai mare risc pentru morbiditatea și mortalitatea maternă este, de fapt, perioada după nașterea copilului”, a spus Jamie Daw, profesor la Columbia.

Cercetătorii au lansat Postpartum Assessment of Health Survey (PAHS), primul sondaj reprezentativ privind sănătatea postpartum în primul an după nașterea copilului, în SUA. Datele au fost colectate din ianuarie 2021 până în martie 2022 în șase state și în orașul New York.

Aproximativ 1 din 5 mame a raportat că a amânat sau a renunțat la îngrijirea postpartum, în primul an de la naștere.

Studiul a constatat, de asemenea, că multe nevoi sociale, care pot afecta sănătatea și bunăstarea mamei după naștere, cum ar fi insecuritatea alimentară, violența partenerului și tensiunea financiară au fost semnificativ mai mari.

20% dintre beneficiari au raportat că nu au suficientă hrană pentru întreaga familie, 57% au raportat că se confruntă cu tensiunea financiară și 7% au raportat că s-au confruntat cu violența partenerului.

„Rezultatele noastre arată în mod clar că există lacune semnificative în accesul la îngrijirea sănătății postpartum”, a transmis Daw.
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!