Sari la conținut

Înțepăturile de insecte în sarcină. Ce ar trebui să știi

Simptomele sarcinii nu îți oferă chiar cel mai mare confort și aici nu adăugăm senzația de mâncărime și umflătură asociată cu înțepăturile de insecte. Nimănui nu-i place să fie înțepat de insecte, cu atât mai puțin femeilor însărcinate, dar, cu toate acestea, insectele iubesc tare mult gravidele! Nu spunem doar noi asta, ci și studiile efectuate până în prezent.

„Cercetările au demonstrat că femeile însărcinate sunt de două ori mai susceptibile de a fi mușcate de un țânțar în comparație cu femeile care nu sunt însărcinate”, spune Brenda Barnes, managerul dezvoltării programelor clinice la Kroger Health. „Tânțarii sunt atrași de dioxidul de carbon din respirație și ne localizează prin temperatura corpului nostru. S-a constatat că femeile însărcinate, în special cele din ultimul trimestru, expiră un volum mai mare de dioxid de carbon și au temperaturi mai ridicate, ceea ce crește atracția țânțarilor”, adaugă ea.

Având în vedere acest lucru, este important să subliniem că, deși, în general, majoritatea intepăturilor de insecte nu sunt considerate grave pentru femeile însărcinate, ele ar trebui să evite înțepăturile de insecte. Vorbim mai ales gravidele din zonele cu infecții active de malarie, deoarece aceste infecții transmise de țânțari cauzează complicații și defecte congenitale la femeile gravide.

► Citește și: Mare atenție la țânțarul tigru asiatic! Ce trebuie să facem în cazul în care suntem înțepați

Ce soluții anti-insecte ar trebui să foloseasă femeile însărcinate?

Înainte de a-ți pulveriza pe corp o soluție împotriva insectelor, este important să fii conștientă de faptul că, la fel cum există măsuri de precauție cu privire la tipul de protecție solară pe care ar trebui să o folosească femeile în timpul sarcinii, există măsuri de precauție care se aplică atunci când vine vorba de spray-uri împotriva insectelor.

„CDC recomandă utilizarea agentului de protecție a mediului (EPA) împotriva insectelor, atunci când este utilizat conform instrucțiunilor, pentru femeile însărcinate sau care alăptează”, spune Barnes.

Majoritatea oamenilor nu citesc instrucțiunile etichetei pentru produsele obișnuite, cum ar fi spray-urile împotriva insectelor, așa că este foarte important să faci acest lucru, mai ales că recomandările de utilizare la copii diferă față de cele ale adulților.

► Citește și: Protecţia cea mai bună împotriva ţânţarilor

Cum pot preveni femeile însărcinate înțepăturile de insecte?

Dacă ești sau nu însărcinată, înțepăturile de insecte nu sunt tocmai plăcute și ar trebui să faci tot ce îți stă în putință să le eviți.

Barnes recomandă purtarea de cămăși cu mânecă lungă sau pantaloni lungi. Îndepărtează sau stai departe de orice obiect care poate conține apă: jardiniere, ghiveci de flori, recipiente cu apă, jucării sau piscină. De asemenea, nu dormi cu geamul deschis dacă nu ai plasă de tânțari.

Sursa

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!