Sari la conținut

La mare cu burtica

Vezi gGalerie foto

A merge la mare cu burtica este un beneficiu pentru sarcina. In plus o cura heliomarina, inainte de sarcina este o binecuvantare. Una peste alta cateva intrebari: de ce este bine sa mergi la mare cu burtica? Care sunt contraindicatiile si care sunt beneficiile?

Talasoterapia si cura marina sunt o solutie pentru unele probleme minore asociate cu sarcina. Apa de mare, expunerea foarte rationala la soare, inotul in apa sarata si masajul (cel al valurilor, de exemplu) sunt solutii eficiente pentru greturi, dureri de spate, oboseala cronica si pentru prevenirea si tratarea unor probleme circulatorii, de la senzatia de picioare grele la varice si hemoroizi.

Cura marina combate retentia de apa si stimuleaza drenajul limfatic. Soarele este o sursa excelenta de vitamina D, fundamental necesara in timpul sarcinii, care contribuie si la sustinerea sanatatii si elasticitatii pielii, iar prin aceasta contribuie la minimalizarea riscului aparitiei vergeturilor.

Soarele in timpul sarcinii

Daca pe parcursul curei helimarine adaugam o dieta bogata in fructe si legume, dar si proteine si grasimi de calitate, un sejur la mare este binefactor pentru fat si viitoarea mama.Este bine de stiut ca in general nu exista situatii in care cura heliomarina sa fie interzisa in cursul sarcinii. Ideal este sa mergi la mare in cursul trimestrului II de sarcina. In timestrul I o vacanta poate sa fie stricata de greturi si starile de rau, iar in trimestrul II amplitudinea abdomenului poate aduce neplaceri. In plus este recomandat sa eviti deplasarile pe distante lungi in lunile finale ale sarcinii.

Vitamina D, fundamentala in timpul sarcinii

A pleca la mare cu burtica implica obligatoriu un drum la medic inainte. El este cel care iti confirma sau nu biletul de vacanta.

Tine minte! Sauna este interzisa in cursul sarcinii. Nu face excese in ceea ce priveste efortul fizic si nici abuzuri alimentare. In rest liber la vacanta!

Galerie foto

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  adevarul.ro

  click.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!