Sari la conținut

Laura Cosoi, despre transformările corpului în sarcină. BONUS: fotografii cu artista în luna a 9-a de sarcină

Vezi gGalerie foto

Laura Cosoi va deveni, în scurt timp, mămică de trei. Mai sunt câteva zile și micuțele Rita și Vera își vor cunoaște surioara.

Fiind în luna a 9-a de sarcină, Laura Cosoi a vorbit pe blogul ei personal despre transformările prin care trece corpul, de-a lungul sarcinii. Ea a scris:

"Cred că una dintre întrebările care mi s-au adresat cel mai des în timpul sarcinii a fost cum m-am împăcat cu transformările corpului, cu noua lui formă. Mi-am dat seama din frecvența cu care se repeta că aceasta este o preocupare pentru multe femei așa că astăzi aș vrea să-ți spun părerea mea despre acest lucru.

Mă pregătesc să aduc pe lume al treilea bebeluș și pot să spun că nicio sarcină nu a semănat cu cealaltă. Cu atât mai mult, cred că modul în care femeile trăiesc experiență maternității poate fi foarte diferit de la una la cealaltă, în funcție de tot felul de factori, care de care mai subiectiv, probabil.

Cert e că în această perioadă nu numai corpul, ci și psihicul unei femei trece prin schimbări radicale. În cazul meu, prima sarcină, cu Rita a fost foarte diferită față de celelalte. Atunci am reținut mai multă apă, m-am deformat mai tare și m-am umflat. Îmi amintesc că de la un moment dat încolo nu mai puteam purta inele, iar spre final, respiram destul de greu. Parcă tot corpul era bulversat și nu știa ce i se întâmplă, deși – așa cum s-a dovedit – el face foarte bine ce are de făcut. La nivel psihologic trăiam aceeași stare de bulversare, pentru că era prima experiență de acest gen. Cel puțin la început, aveam stări contradictorii, de bucurie și de îngrijorare, de anxietate și entuziasm. Însă, pe măsură ce sarcina avansa, descopeream cu uimire ce experiență fascinantă traversez.

Da, e adevărat, sunt niște kilograme în plus, iar corpul arată altfel față de imaginea proiectată în mintea noastră în mod obișnuit. Cu toate astea, kilogramele nu vin chiar peste noapte, ci treptat, așa că ai timp să te obișnuiești cu gândul. Nu e că și când m-aș trezi într-o dimineața cu 10 kg în plus față de ziua anterioară. În cazul ăsta mai mult ca sigur aș avea un șoc. Dar la prima sarcină știam – cel puțin în teorie – ce vă urma. Am observat corpul, i-am admirat inteligenta și am acceptat noile proporții (adică „gabaritul depășit”), precum și celelalte neplăceri firești din sarcină: poate uneori greața, somnolența, faptul că mergi la baie de te plictisești și toate celelalte binecunoscute mămicilor. Pe unele le-am depășit cu diferite remedii (naturiste, în general), pe altele le-am răbdat, pentru că nu am avut ce face. Am încercat cât de cât să mă pregătesc psihic pentru schimbări, ceea ce până la urmă poate că a contat. Cu ajutorul lui Dumnezeu am început să văd că întâmplarea asta pe care o poate trăi orice femeie e un adevărat miracolul. Și atunci am început să mă bucur de el. Partea bună e că o stare psihica bună te ajuta și în plan fizic."

Laura a făcut și o serie de fotografii pe care te invităm să le vezi în galeria foto.
 

Galerie foto

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!